Kontakta oss

Telefonnr
0322 - 226577
E-post
This is a mailto link

Besök

Besöksadress
Södra Ringgatan 28
441 83 Alingsås

Välkommen till Närhälsan Herrljunga

- din egen barnavårdscentral

BVC är en del av Familjecentralen i Herrljunga.

Telefontid

Mån - fre 09.00 - 09.30
Övrig tid telefonsvarare

Iréne Marinder

Telefon 0513-177 43

Lotta Max

Telefon 0513-177 44

Besöken är avgiftsfria
Besöken tidsbokas


Varmt välkommen till Oss!


Till oss kan du vända dig med frågor om ditt barns hälsa och utveckling. Vi arbetar med förebyggande hälsovård och erbjuder stöd och information om t ex amning, kost, vaccinationer, sömnproblem, språkutveckling, uppfostran, egenvård och förebyggande av olycksfall. Vi samarbetar bland annat med förskola, logoped, dietist och kommunens socialtjänst.

Nyfödda 

Vi erbjuder hembesök för nyfödda. Ta kontakt med oss när ni kommit hem från BB så kommer vi överens om en tid.

Hälsoundersökningar

Regelbundna hälsoundersökningar görs upp till dess att barnet börjar i skolan.

Vaccinationer

Vaccinationer erbjuds enligt Socialstyrelsens vaccinationsprogram. Mer information om vilka vaccinationer som ingår finns på Socialstyrelsens hemsida om barnvaccinationer. 

Om ditt barn blir sjukt

Du kan ringa oss för rådgivning. Gäller det sjuka barn som eventuellt behöver läkarkontakt är det bättre att ringa till Närhälsan Herrljunga vårdcentral via Tele-Q på telefon 0513 - 177 20.

Läkare

Vi har regelbundet läkare hos oss. När det gäller de mer rutinmässiga kontrollerna av läkare görs dessa av distriktsläkare. Barnläkare från Alingsås Barnmottagning kommer 2 ggr/termin till BVC för specialistkonsultation.

Föräldragrupper

I våra föräldragrupper, 0-1 år, träffar du andra föräldrar och barn och utbyter tankar och erfarenheter om föräldraskapet. Föräldragrupperna är en samverkan på familjecentralen där barnmorskor , BVC-sköterskor, pedagog och socialarbetare ingår.

Psykolog

Vi  samarbetar med mödra-/barnhälsovårdspsykologen Stefan de Fine Licht, som kan nås via BVC eller kontaktas på telefon 0513 - 177 50 säkrast torsdagar.

Nyheter från Närhälsan

  • Värmebölja - allmänna råd till äldre och deras anhöriga

    23 juli 2014

    Extrem värme är farlig för alla, men den som är äldre, kroniskt sjuk eller har en funktionsnedsättning är särskilt utsatt. En värmebölja kan innebära ...

  • Solråd för barn

    23 juni 2014

    Barns hud är mycket känsligare än vuxnas och blir lättare bränd i solen. Man ska skydda barnen med luftiga kläder och solkräm. Spädbarn ska helst inte...

1177 Vårdguiden

uiqt|wB%vk5{wzpioiH%vozmoqwv5{m%vk5{wzpioiH%vozmoqwv5{muiqt|wBvizpit{iv5swuu}vqsi|qwv{i%vlH%vozmoqwv5{mvizpit{iv5swuu}vqsi|qwv{i%vlH%vozmoqwv5{muiqt|wB)$#&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&{|%ytmE