Besök

Öppettider
Måndag-Fredag 08:00-16:00
Besöksadress
Bohus Centrum
445 23 Bohus

Kontakta oss

Telefonnr
010 - 4734550
Telefontid
Måndag-Fredag 09:00-10:00
Adress
Närhälsan Ale barnmorskemottagning
Box 96
445 23 Bohus

När mottagningen är stängd

Information om vart du vänder dig

Enhetschef

Ingela Martinsson 
Telefon 0700-82 48 33

Välkommen till Närhälsan Ale

Din egen barnmorskemottagning

Hos oss på Närhälsan Ale barnmorskemottagning får du en trygg kontakt och vi arbetar för att du ska må så bra som möjligt. På barnmorskemottagningen erbjuds du vård under och efter graviditet, stöd i föräldraskapet, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovskontroll.

Välkommen till Närhälsan Ale Barnmorskemottagning. Här erbjuds du vård under och efter graviditet.

Är du gravid?

Vi vill att du och din partner ska få bästa möjliga upplevelse av graviditet och förlossning och vara väl förberedda på den förändring som förlossning och föräldraskap innebär. Du får hälsovård och stöd under graviditeten av erfarna barnmorskor och läkare.

Du erbjuds olika typer av fosterdiagnostik, som är ett samlingsbegrepp för medicinska undersökningar av den gravida kvinnan och det foster hon bär. All fosterdiagnostik är frivillig.

Vi har ett väletablerat samarbete med alla barnavårdscentraler och din närmaste förlossningklinik.

Känner du oro inför förlossningen, är ensamstående eller är ung, kan du få särskilt stöd.

Preventivmedel

Vilket preventivmedel som passar just dig kan bero på i vilken situation du befinner dig, på din ålder, din livsstil eller ditt hälsotillstånd. Tillsammans hittar vi det bästa alternativet för dig. Vi utför även test för könssjukdomar.

Cellprovskontroll

Regelbunden cellprovskontroll gör att cellförändringar kan upptäckas och behandlas tidigt. Du som är mellan 23 och 60 år blir regelbundet kallad till oss för gynekologisk cellprovskontroll.

 

Frågeformulär för journalskrivning

Här kan du ladda ned ett frågeformulär för journalskrivning. Vi är tacksamma om du vill fylla i frågorna och ta med formuläret när du kommer till nästa besök. Det underlättar journalskrivningen för oss.

Frågeformulär för journalskrivning


 Vi söker dig som nyligen blivit gravid

För medverkan i forskningsstudie kring förtidsbörd och havandeskapsförgiftning, och/eller för medverkan i studie som syftar till att undersöka sambandet mellan vitamin D status och högt blodtryck under graviditet.

Läs mer om forskningsstudie om förtidsbörd och havandeskapsförgiftning

Läs mer om GraviD-studien

Nyheter från Närhälsan

  • Närhälsan på Baby & Barn

    19 mars 2014

    Närhälsans barnavårdscentraler ställer ut på Baby & Barn-mässan 28–30 mars 2014. Välkommen att möta oss i vår monter på Svenska mässan i Göteborg.

  • Behöver du vaccination mot TBE?

    19 februari 2014

    TBE sprids via fästingar och kan orsaka hjärnhinneinflammation. Mot TBE finns ingen behandling, men sjukdomen kan förebyggas genom vaccination.

1177 Vårdguiden

uiqt|wB&uiqt|wB)$#&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&{|%ytmE