Besök

Öppettider
Måndag-Fredag 08:00-16:00
Besöksadress
Kungälvs sjukhus
442 83 Kungälv

Kontakta oss

Telefonnr
010 - 4734525
Telefontid
Måndag-Fredag 10:00-11:00
Adress
Närhälsan Kungälv barnmorskemottagning
Kungälvs sjukhus
442 83 Kungälv

När mottagningen är stängd

Information om vart du vänder dig

Enhetschef

Ingela Martinssson
Telefon 0700-82 48 33

Välkommen till Närhälsan Kungälv

- din egen barnmorskemottagning

Hos oss på Närhälsan Kungälv barnmorskemottagning får du en trygg kontakt och vi arbetar för att du ska må så bra som möjligt. På barnmorskemottagningen erbjuds du vård under och efter graviditet, stöd i föräldraskapet, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovskontroll.

Välkommen till Närhälsan Kungälv barnmorskemottagning

Är du gravid?

Vi vill att du och din partner ska få bästa möjliga upplevelse av graviditet och förlossning och vara väl förberedda på den förändring som förlossning och föräldraskap innebär. Du får hälsovård och stöd under graviditeten av erfarna barnmorskor och läkare.

Du erbjuds olika typer av fosterdiagnostik, som är ett samlingsbegrepp för medicinska undersökningar av den gravida kvinnan och det foster hon bär. All fosterdiagnostik är frivillig.

Vi har ett väletablerat samarbete med alla barnavårdscentraler och din närmaste förlossningklinik.

Föräldragrupp erbjuds förstagångsföräldrar.

Känner du oro inför förlossningen, är ensamstående eller är ung, kan du få särskilt stöd.

Preventivmedel

Vilket preventivmedel som passar just dig kan bero på i vilken situation du befinner dig, på din ålder, din livsstil eller ditt hälsotillstånd. Tillsammans hittar vi det bästa alternativet för dig. Vi utför även test för könssjukdomar.

Cellprovskontroll

Regelbunden cellprovskontroll gör att cellförändringar kan upptäckas och behandlas tidigt. Du som är mellan 23 och 60 år blir regelbundet kallad till oss för gynekologisk cellprovskontroll.

Drop-in

Vi har drop-in mottagning för er som besökt oss på mottagningen tidigare, helgfria torsdagar klockan 08:00 - 09:15. Drop- in gäller preventivmedelsrecept, P-spruta,graviditetstest samt test för könsjukdom.

Frågeformulär för journalskrivning

Här kan du ladda ned ett frågeformulär för journalskrivning. Vi är tacksamma om du vill fylla i frågorna och ta med formuläret när du kommer till nästa besök. Det underlättar journalskrivningen för oss.

Frågeformulär för journalskrivning


Vi söker dig som nyligen blivit gravid

För medverkan i forskningsstudie kring förtidsbörd och havandeskapsförgiftning, och/eller för medverkan i studie som syftar till att undersöka sambandet mellan vitamin D status och högt blodtryck under graviditet.

Läs mer om forskningsstudie om förtidsbörd och havandeskapsförgiftning

Läs mer om GraviD-studien

Nyheter från Närhälsan

  • Närhälsan på Baby & Barn

    19 mars 2014

    Närhälsans barnavårdscentraler ställer ut på Baby & Barn-mässan 28–30 mars 2014. Välkommen att möta oss i vår monter på Svenska mässan i Göteborg.

  • Behöver du vaccination mot TBE?

    19 februari 2014

    TBE sprids via fästingar och kan orsaka hjärnhinneinflammation. Mot TBE finns ingen behandling, men sjukdomen kan förebyggas genom vaccination.

1177 Vårdguiden

uiqt|wB&uiqt|wB)$#&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&{|%ytmE