Om Närhälsan

Närhälsan är namnet på den offentliga primärvården i Västra Götalandsregionen.

Hos oss får du god och trygg vård genom hela livet.

Vi finns på hundratals platser runt om i Västra Götaland och vår enda vinst är att du har ett så friskt och skönt liv som möjligt.

I Närhälsan ingår vårdcentraler, barnavårdscentraler, barnmorskemottagningar, ungdomsmottagningar, barn- och ungdomsmedicin, rehabilitering och gynekologi.


 

Vårdcentraler

Ibland är det skönt att ha nära till hjälpen. Vi tar hand om dig som blivit sjuk, skadat dig eller upplever psykisk ohälsa. Hos oss får du en trygg kontakt genom hela livet och vi hälsar barn och vuxna i alla åldrar välkomna!


Jourcentraler

Ibland behöver man vård utanför vårdcentralens öppettider. På jourcentralen tar vi hand om dig som behöver hjälp kvällar eller helger. Hos oss träffar du sjuksköterska och vid behov läkare som gör en bedömning av ditt hälsoläge.


Barnavårdscentraler

Barnavårdscentralens uppgift är att stödja dig som förälder i allt vad föräldraskapet innebär och möjliggöra en god utveckling vad gäller hälsa och trygghet hos ditt barn. Hos oss möter du erfarna sjuksköterskor och läkare som har specialkompetens inom barnhälsa. Vi tar emot barn i åldrarna 0 till 6 år.


Barnmorskemottagningar

Hos oss får du en trygg kontakt och vi arbetar för att du ska må så bra som möjligt. På barnmorskemottagningen erbjuds du vård under och efter graviditet, stöd i föräldraskapet, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovskontroll.


Rehabmottagningar

Närhälsan erbjuder rehabilitering för personer i alla åldrar. Vi vänder oss till dig som efter en sjukdom eller skada har ett funktionshinder eller en aktivitetsbegränsning. Tillsammans sätter vi upp mål utifrån dina förutsättningar och ger behandling, råd och stöd.


 

Ungdomsmottagningar

Ungdomsmottagningen är till för dig som inte fyllt 25 år. Vi arbetar bland annat med preventivmedelsrådgivning, kondomutdelning, provtagning och behandling av könsjukdomar, graviditetstest, ångest, deppighet och stress.


Barn- och ungdomsmedicin

Hos oss möts du av engagerad personal med stor erfarenhet av barn och unga. Vi vill att du ska känna dig sedd och trygg hos oss. Vi erbjuder specialistvård för barn och ungdomar mellan 0 och 18 år.


 

Gynmottagningar

På gynekologmottagningen träffar du specialistläkare, barnmorskor, kurator, undersköterskor och sekreterare som arbetar i team.