Besök

Öppettider
Måndag-Tisdag 08:00-16:00
Onsdag 08:00-18:30
Torsdag-Fredag 08:00-16:00
Lunchstängt 12-13
Besöksadress
Södra Allégatan 6, våning 4
413 01 Göteborg

Kontakta oss

Telefonnummer
031 - 3450310
Telefontid
Måndag-Onsdag 13:00-15:00
Torsdag-Fredag 08:30-09:30
Postadress
Mottagning unga vuxna
Södra Allégatan 6
våning 4
413 01 Göteborg

Teamledare

Leif Isaksson
0700 - 82 55 25
 

Vid synpunkter eller klagomål var vänlig kontakta teamledare Leif Isaksson

Områdeschef

Marie Glas Kullbratt
 

Närhälsan mottagning unga vuxna

Känner du dig nedstämd? Är du orolig eller har du ångest? Har du problem med dina relationer? Då kan du vända dig till oss!

Mottagning unga vuxna befinner sig på en vårdnivå mellan vårdcentral och specialistpsykiatri.

Hos oss erbjuds planerad vård* till dig som är mellan 18 och 29 år med psykisk ohälsa. Vi arbetar i team och är särskilt måna om att du är delaktig i din vård utifrån dina individuella behov.

Vi som arbetar på mottagningen är sekreterare, psykologer, socionom/psykoterapeut, psykiatrisjuksköterskor samt psykiatriker. Hos oss kan du få individuell samtalskontakt, behandling i grupp, par- eller familjesamtal samt medicinsk konsultation/behandling.

*Med planerad vård menas sådan vård som måste anmälas/bokas i förväg och som inte är akut.

Hur tar du kontakt med oss?

Du kommer i kontakt med mottagningen genom att ringa eller boka en telefontid. För att boka en telefontid kan du använda 1177 Vårdguidens e-tjänster. Efter bokad tid kommer du att få prata med en sjuksköterska som kommer ställa frågor om ditt mående och vad du önskar hjälp med. Samtalet tar cirka 15 minuter.

Kan du inte formulera dig på svenska eller engelska be någon du känner att ringa åt dig. Vid eventuell behandling får du tolk.

Om vi bedömer att vi kan hjälpa dig, så kommer du att erbjudas tid för ett första besök. Därefter tas beslut om eventuell fortsatt behandling. I annat fall får du information om vart du kan vända dig istället.

Vi har ingen drop-in, men du når oss på telefon (se öppettider och telefonnummer under ”kontakta oss”)

Ibland kan det tyvärr vara så att alla våra behandlingsplatser är upptagna. I sådana fall rekommenderar vi annan vårdgivare.

Vid behov av akut hjälp – sök psykiatriska akutmottagningen på Östra sjukhuset (031 - 343 73 60) eller på din jourcentral! Känner du dig osäker så kan du ta kontakt med 1177, sjukvårdsupplysningen.

Information till vårdgrannar

Vi tar inte emot remisser. Unga vuxna uppmanas istället att ta kontakt med oss via telefon enl. ovan.

Andra språk / other languages

Arabiska

Engelska

Persiska

Somaliska

Nyheter från Närhälsan

uiqt|wBtmqn5q{is{{wvH%vozmoqwv5{mtmqn5q{is{{wvH%vozmoqwv5{muiqt|wBuizqm5oti{gs}ttjzi||H%vozmoqwv5{muizqm5oti{gs}ttjzi||H%vozmoqwv5{m