Information

Tillfällig information
Den 29 mars stänger mottagningen kl. 16.00.

Kontakta oss

Telefonnummer
031 - 7478900
Postadress
Närhälsan Gibraltargatan Barnmorskemottagning
Gibraltargatan 1c
411 32 Göteborg

Besök

Öppettider
Måndag 08:00-17:00
Tisdag 08:00-19:00
Onsdag 08:00-17:00
Torsdag 08:00-19:00
Fredag 08:00-17:00
Drop-in
Tisdag 08:00-09:00
Torsdag 16:00-18:00
Besöksadress
Gibraltargatan 1c
411 32 Göteborg

Enhetschef

Helen Andersson
Mobil: 076-761 80 91
OBS: Ingen tidbokning eller rådgivning på detta nummer.
 

Välkommen till Närhälsan Gibraltargatan

Din egen barnmorskemottagning 

Hos oss på Närhälsan Gibraltargatan barnmorskemottagning får du en trygg kontakt och vi arbetar för att du ska må så bra som möjligt. På barnmorskemottagningen erbjuds du vård under och efter graviditet, stöd i föräldraskapet, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovskontroll.

Välkommen till Närhälsan Gibraltargatan barnmorskemottagning

Är du gravid?

Vi vill att du och din partner ska få bästa möjliga upplevelse av graviditet och förlossning och vara väl förberedda på den förändring som förlossning och föräldraskap innebär. Du får hälsovård och stöd under graviditeten av erfarna barnmorskor och läkare.

Innan första inskrivningsbesöket är du/ni välkomna på en informationsträff med barnmorska, dietist och sjukgymnast där vi berättar om vad som är viktigt att känna till i tidig graviditet. Träffen bokas samtidigt som inskrivningsbesöket.

På barnmorskemottagningen erbjuds du olika typer av fosterdiagnostik, som är ett samlingsbegrepp för medicinska undersökningar av den gravida kvinnan och det foster hon bär. All fosterdiagnostik är frivillig.

Här kan du läsa mer om KUB-undersökning

Vi har ett nära samarbete med Närhälsan Kungshöjd barnmorskemottagning. Vi samarbetar även med barnavårdscentraler och din närmaste förlossningklinik.

Känner du oro inför förlossningen, eller av någon annan anledning behöver ökat stöd, finns det möjligheter att få det.

Drop-in för gravida.  Detta gäller dig som är inskriven på Barnmorskemottagningarna Gibraltargatan och Kungshöjd. Du kan komma på ett kort besök, ca 10-15 minuter till en av våra barnmorskor om du missat din tid, haft svårt att komma på erbjuden tid, bara vill ställa en snabb fråga eller är orolig. För aktuella tider se vänsterspalten.

Preventivmedel

Vilket preventivmedel som passar just dig kan bero på i vilken situation du befinner dig, på din ålder, din livsstil eller ditt hälsotillstånd. Tillsammans hittar vi det bästa alternativet för dig. Vi utför även test för könssjukdomar.

Vi har Drop-in för kortare besök för dig som vill förnya ditt recept eller testa dig för klamydia. För aktuella tider se  vänsterspalten.

Cellprovskontroll

Regelbunden cellprovskontroll gör att cellförändringar kan upptäckas och behandlas tidigt. Du som är mellan 23 och 60 år blir regelbundet kallad till oss för gynekologisk cellprovskontroll.

Möt oss på Facebook

Nu har du som väntar barn och går hos Kungshöjd eller Gibraltargatan barnmorskemottagning möjlighet att gå med i vår grupp på Facebook. I gruppen kan ni träffas och hålla kontakt med varandra under graviditeten . Prata med din barnmorska så får du mer information. 


Frågeformulär för journalskrivning

Vi är tacksamma om du vill fylla i följande frågor och ta med formuläret när du kommer på nästa besök. Det underlättar journalskrivningen för oss.

Frågeformulär för journalskrivning

Questionnaire for medical record


Nyttig information

Nyheter från Närhälsan

1177 Vårdguiden

uiqt|wBpmtmv5qv5ivlmz{{wvH%vozmoqwv5{mpmtmv5qv5ivlmz{{wvH%vozmoqwv5{m