Information

Tillfällig information
Den 29 mars är mottagningen stängd p.g.a. utbildning för personalen. Akuta ärenden hänvisas till BMM Gibraltargatan. Telefonen är öppen som vanligt för tidsbokning och rådgivning.

Kontakta oss

Telefonnummer
031 - 7478900
Postadress
Närhälsan Kungshöjd barnmorskemottagning
Kaserntorget 11 A
411 18 Göteborg

Besök

Öppettider
Måndag-Tisdag 08:00-19:00
Onsdag-Fredag 08:00-17:00
Drop-in
Måndag 16:00-18:00
Fredag 08:00-09:00
Besöksadress
Kaserntorget 11 A
411 18 Göteborg

Enhetschef:

Helen Andersson
Mobil: 0767-618091
OBS: Ingen tidbokning eller rådgivning på detta nummer.
 

Välkommen till Närhälsan Kungshöjd

Din egen barnmorskemottagning 

Hos oss på Närhälsan Kungshöjd barnmorskemottagning får du en trygg kontakt och vi arbetar för att du ska må så bra som möjligt. På barnmorskemottagningen erbjuds du vård under och efter graviditet, stöd i föräldraskapet, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovskontroll.

Välkommen till Närhälsan Kungshöjd barnmorskemottagning

Är du gravid?

Vi vill att du och din partner ska få bästa möjliga upplevelse av graviditet och förlossning och vara väl förberedda på den förändring som förlossning och föräldraskap innebär. Du får hälsovård och stöd under graviditeten av erfarna barnmorskor och läkare.

Innan första inskrivningsbesöket är du/ni välkomna på en informationsträff med barnmorska, dietist och sjukgymnast där vi berättar om vad som är viktigt att känna till i tidig graviditet. Träffen hålls på Gibraltargatan barnmorskemottagning och bokas samtidigt som inskrivningsbesöket.

På barnmorskemottagninge erbjuds du olika typer av fosterdiagnostik, som är ett samlingsbegrepp för medicinska undersökningar av den gravida kvinnan och det foster hon bär. All fosterdiagnostik är frivillig.

Här kan du läsa mer om KUB-undersökning

Känner du oro inför förlossningen, eller av någon annan anledning behöver ökat stöd, finns det möjligheter att få det.

Vi har ett nära samarbete med Närhälsan Gibraltargatan barnmorskemottagning. Vi samarbetar även med barnavårdscentraler och din närmaste förlossningklinik.

Drop-in för gravida.  Detta gäller dig som är inskriven på Barnmorskemottagningarna Gibraltargatan och Kungshöjd. Du kan komma på ett kort besök, ca 10-15 minuter till en av våra barnmorskor om du missat din tid, haft svårt att komma på erbjuden tid, bara vill ställa en snabb fråga eller är orolig. För aktuella tider se vänsterspalten.

Preventivmedel

Vilket preventivmedel som passar just dig kan bero på i vilken situation du befinner dig, på din ålder, din livsstil eller ditt hälsotillstånd. Tillsammans hittar vi det bästa alternativet för dig. Vi utför även test för könssjukdomar.

Vi har Drop-in för kortare besök för dig som vill förnya ditt recept eller testa dig för klamydia. För aktuella tider se vänsterspalten.  

Cellprovskontroll

Regelbunden cellprovskontroll gör att cellförändringar kan upptäckas och behandlas tidigt. Du som är mellan 23 och 60 år blir regelbundet kallad till oss för gynekologisk cellprovskontroll.

Möt oss på Facebook

Nu har du som väntar barn och går hos Kungshöjd eller Gibraltargatan barnmorskemottagning möjlighet att gå med i vår grupp på Facebook. I gruppen kan ni träffas och hålla kontakt med varandra under graviditeten . Prata med din barnmorska så får du mer information.


Frågeformulär för journalskrivning

Vi är tacksamma om du vill fylla i följande frågor och ta med formuläret när du kommer på nästa besök. Det underlättar journalskrivningen för oss.

Frågeformulär för journalskrivning

Questionnaire for medical record


Nyttig information

Nyheter från Närhälsan

1177 Vårdguiden

uiqt|wBpmtmv5qv5ivlmz{{wvH%vozmoqwv5{mpmtmv5qv5ivlmz{{wvH%vozmoqwv5{m