Våra mottagningar

Läkarmottagningen

Tidsbokning till läkare sker via mottagningssköterskan. Du kan ringa eller komma till mottagningen. Har du svårt att förmedla dig på svenska ta med någon som kan hjälpa dig med språket. Det är viktigt att vi förstår dig rätt. För att hjälpa dig på bästa möjliga sätt bokar vi tolk när det behövs.

  • Akuta tider: ring samma dag så tidigt som möjligt. Man kan börja ringa 07:45.
  • Icke akuta tider: tidsbokningen startar 1:a och 15:e varje månad. När dessa datum infaller på helgdag så är det första vardagen efter som gäller.

Distriktssköterskemottagningen

Distriktssköterskorna har endast bokade tider, men några akuta tider finns att boka dagligen. Du har möjlighet att prata med distriktssköterska på direkttelefon. Vänligen se telefontider.

Sjuksköterskemottagningen

Du kan ringa mottagningen om du har frågor om din hälsa, dina läkemedel och recept eller om du vill boka tid.Det går också bra att komma till mottagningen, om det behövs. Besöket kostar då 50 kr.Mottagningen har öppet hela dagen, men bemanningen är låg mellan 12-13.

Astma-KOL mottagningen

Vi utreder och följer upp astma-KOL och vissa allergier på remiss från vårdcentralens läkare. KOL-skola har vi i samverkan med sjukgymnast, arbetsterapeut och dietist.

Diabetesmottagningen

Vi följer regelbundet upp våra diabetiker. Läkare och diabetessjuksköterska arbetar i team.

Samtalssjuksköterska

Vi erbjuder samtal hos sjuksköterska med KBT-kompetens, på remiss från vårdcentralens läkare.

Rehabkoordinator

På vårdcentralen har vi en rehabkoordinator som arbetar med rehabilitering och sjukskrivning. För att på bästa sätt hjälpa dig som är sjukskriven vill vi uppnå en tidig samverkan i rehabilitering och sjukskrivningsprocessen.