Närhälsan Strömstad vårdcentral

31 mars 2014

Vårdcentralen har upphört

Närhälsan Strömstad vårdcentral och jourcentral har upphört. Den 1 april 2014 öppnar Strömstad läkarhus i våra lokaler.

Du som har varit listad hos oss erbjuds listning på den vårdcentral som ligger närmast din folkbokföringsadress. Du får ett brev från Hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli med information om var du blivit listad. Är du nöjd med det erbjudandet behöver du inte göra någonting. Vill du välja en annan vårdcentral så finns instruktioner i brevet om hur du går tillväga.

Om du behöver vård

Om du behöver kontakta vårdcentral innan du fått besked om var du är listad, kan du vända dig till någon av de två vårdcentralerna i Strömstad och via dem få information om var du är listad:

Journalkopior

Din nya vårdcentral kan, med ditt samtyckte, få journalkopior från Närhälsan.

Blankett för utskrift - begäran om journalkopior

Skickas till

Poolsekreterare
Närhälsan område V7
Bryggaregatan 5, vån 5
503 38 Borås


 

2014-03-09 Information om journalkopior

I en insändare i Strömstads Tidning uppmanas du som är patient hos oss att begära ut journalkopior innan vårdcentralen stängs. Insändaren påstår att det kan blir svårt att få ut sin journal senare.

Påståendet stämmer inte. Närhälsan kommer att följa lagstiftningen och vid förfrågan tillhandahålla journalkopior även efter det att vårdcentralen har stängt.

Benny Johansson, IT-chef, och Hans Lilja, kanslichef, Närhälsan

2014-02-28 Information från primärvårdsdirektören

Efter den debatt som varit i media vill jag här ge min bild utifrån Närhälsans perspektiv, till dig som är patient hos oss och andra invånare i Strömstad, och därefter invänta beslutet från Hälso- och sjukvårdsnämnd 1 den 10 mars angående datum för stängning av vårdcentralen...

Läs hela inlägget här