Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Närhälsan mottagning unga vuxna (MUX)

Vi har för närvarande inga lediga behandlingsplatser, men du kan alltid ringa vår telefonmottagning som är öppen måndag till fredag. Du kan även vända dig till din vårdcentral, 1177 eller vid akut sjukdom till psykiatriska akutmottagningen, Östra sjukhuset.Vi beräknar nu att öppna nya behandlingsplatser den 4 november.
Onsdagen den 25 september är mottagningen stängd för planeringdag

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag 13:00 - 15:00
tisdag 10:30 - 11:30
onsdag - torsdag 13:00 - 15:00
fredag 8:30 - 9:30

Öppettider

måndag 8:00 - 16:00
tisdag 8:00 - 18:00
onsdag - torsdag 8:00 - 16:00
fredag 8:00 - 15:00

Besöksadress

Södra Allégatan 6
413 01 Göteborg
våning 4

Postadress

Mottagning unga vuxna
Södra Allégatan 6 våning 4
413 01 Göteborg

Områdeschef

Jenny Thunberg Benjaminsson
Mobil:070-543 55 80
jenny.thunberg@vgregion.se

Psykiatrisjuksköterska: Tony Andersson
0700 - 82 55 22
tony.andersson@vgregion.se

MOTTAGNING UNGA VUXNA

Psykisk vård för dig mellan 18 och 28 år

Du är välkommen att vända dig till MUX om du har psykisk ohälsa, har varit i kontakt med vårdcentral eller ungdomsmottagning och behöver ytterligare hjälp/behandling.

Vi är en mottagning på vårdnivå mellan primärvård och specialistpsykiatri.

Vi erbjuder planerad vård (vård som måste anmälas/bokas i förväg och som inte är akut) till dig som är mellan 18 och 28 år med psykisk ohälsa. Vi arbetar i team och är särskilt måna om att du är delaktig i din vård utifrån de behov du har. 

Vården hos oss kan ske via individuell samtalskontakt, behandling i grupp, par- eller familjesamtal samt medicinsk konsultation och behandling.

Vi som arbetar på mottagningen är sekreterare, psykologer, socionom/psykoterapeut, psykiatrisjuksköterskor, fysioterapeut samt psykiatriker.

Information till vårdgrannar

Vi tar inte emot remisser. Unga vuxna uppmanas istället att ta kontakt med oss via telefon enl. ovan.

KOMMA I KONTAKT MED OSS

Du kommer i kontakt med oss genom att ringa på vår telefontid, du kommer då att få prata med en sjuksköterska som kommer att ställa frågor om dit mående och vad du önskar hjälp med.

Du kan även boka telefontid genom att använda 1177 Vårdguidens e-tjänster i mån av lediga tider, så ringer personal från mottagningen upp dig på bokad tid och ställer frågor om dit mående och vilken hjälp du tror du behöver.

Kan du inte formulera dig på svenska eller engelska be någon du känner att ringa åt dig. Vid eventuell behandling får du tolk.

 

Aktuellt från Närhälsan

1-2 oktober samlas tusentals medarbetare, ledare och beslutsfattare inom primärvård från hela landet för att diskutera framtidens primärvård. Socialminister Lena Hallengren och regeringens utredare för Samordnad utveckling för god och nära vård, Anna Nergårdh, är några av de svenska högaktuella talarna.

Se den animerade filmen om hur cellprov går till: från kallelse till besök och svar.

Efter lång tid och förberedelse är det äntligen dags att öppna upp verksamheterna i de nybygda lokalerna.


Senast uppdaterad: 2019-04-26 14:30