Närhälsan Öckerö barn- och ungdomsmedicinsk mottagning

OBS
Närhälsan Öckerö, Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning, har sommarstängt veckorna 28, 29, 30 och 31 dvs 9/7 - 3/8. (Hänvisning till Närhälsan Hisingen, Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning, tfn 031-3450030). Välkomna åter den 9 augusti. Vi önskar er en härlig sommar!

Kontaktuppgifter

Telefontider

mån - tis 8:00 - 15:00

Öppettider

mån - tis 8:00 - 16:00

Besöksadress

Sockenvägen 2, ingång B
475 31 Öckerö

Vägbeskrivning

Hållplats: Öckerö gamla färjeläge

Postadress

Närhälsan Öckerö Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning
Sockenvägen 2, ingång B
475 31 Öckerö

Områdeschef

Ann-Charlotte Harrysson
073-068 94 00
ann-charlotte.harrysson@vgregion.se 
 

OM OSS

Specialistvård för barn och unga

Vi är en öppenvårdsmottagning som erbjuder specialistvård för barn och ungdomar mellan 0-18 år. Vi gör medicinska utredningar och behandlingar av kroniska sjukdomar som inte kräver att ditt barn blir inlagd på sjukhus. Till oss kommer ni oftast på remiss från vårdcentralen eller sjukhuset.

För akut sjuka barn under 1 år har vi jourtider under dagtid. Ring oss för rådgivning och tidsbokning.

För akut sjuka barn över 1 år hänvisar vi i första hand till din vårdcentral.

På mottagningen gör vi utredning, behandling och uppföljning av barn med kroniska åkommor som bland annat allergi, astma, tarm- och krampsjukdom, urinvägsinfektioner och tillväxtproblematik. Även barn med vissa utvecklingsavvikelser och psykosomatiska problem behandlas.

Hos oss träffar ni barnsjuksköterskor och läkare med specialistkompetens inom barn och ungdomsmedicin, barndietister, barnlogopeder samt barn- och ungdomspsykologer.

Mottagningen samarbetar med övriga delar av vården såsom sjukhus, vårdcentraler och barnavårdscentraler. Vi samarbetar också med skolhälsovård, barn- och ungdomspsykiatri samt ungdomsmottagningar.

Information från Närhälsan

Kvinna och barn tillsammans.

16 000 patienter på Närhälsans mottagningar svarade i april-maj på en enkät om upplevelsen av sina besök. Resultatet visar att allt fler är nöjda jämfört med året innan. 96,5 % av de tillfrågade höll med om påståendet "Jag är nöjd med mitt besök". Resultatet är ett snittvärde av svaren på alla mottagningar.

SRHR-bussen på väg.

Den 21-25 maj är det dags för Cellprovsveckan där barnmorskemottagningarna uppmärksammar hur viktigt det är att ta cellprov när man blir kallad. Sedan årsskiftet är gynekologisk cellprovtagning gratis för alla.

personal på närhälsan kunskapscentrum för sexuell hälsa

Mellan den 14 och 19 augusti besöker EuroPride Göteborg. Närhälsan kommer att finnas på plats, och det är Kunskapscentrum för sexuell hälsa som fått i uppdrag att samordna deltagandet.