Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi finns här för dig under coronautbrottet 

Information om provtagning av antikroppstest och PCR - pågående infektion covid-19 hittar du på vårdcentralens egen sida. 

För dig över 65 år och dig som tillhör en riskgrupp, erbjuder vi influensavaccination fr. o. m. 3 november 2020. Läs mer här.

Viktig information inför ditt besök – läs här.

Kom ihåg - det är för tidigt att slappna av. Fortsätt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Jourcentraler stänger tillfälligt på grund av covid-19

Till följd av covid-19 har vi tillfälligt stängt jourcentralerna i Mariestad, Falköping, Ulricehamn, Skene och Stenungsund.

Sedan 4 april hänvisas patienter i Falköping och Mariestad till jourcentralen i Skövde och Lidköping närakut. För Ulricehamn och Skene gäller Borås jourcentral. Den 4 maj stängde Stenungsund jourcentral och patienter hänvisas istället till Kungälv jourcentral.

Därför stänger jourcentralerna

Vi är i ett läge där vi måste kraftsamla för att möta coronautbrottet. För att säkerställa en god vård med bibehållen arbetsmiljö för medarbetarna så koncentrerar vi resurserna till färre orter.

Som sommaren

För Skene, Ulcricehamn, Falklöping och Mariestad brukar samma förändringar göras om somrarna för att klara bemanningen under semestrarna så förfarandet är inte nytt för invånare eller medarbetare. Men nu är det istället covid-19 som är anledningen, vilket leder till att sommarstängningen sker tidigare och längre än normalt.

Öppettider

  • Borås jourcentral: vardagar klockan 17 – 22, helger 10 – 16
  • Lidköping närakut: Vardagar kockan 17 – 22, helger 11 – 17
  • Skövde jourcentral: Vardagar klockan 17 – 22, helger 11 – 17
  • Kungälv jourcentral: Vardagar klockan 17 – 22, helger 10 – 16

Senast uppdaterad: 2020-08-20 08:42