Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi finns här för dig under coronautbrottet 

Just nu hjälper vi allt fler via videomöte eller telefon, och om det behövs kan du göra ett besök på våra mottagningar.  

Det som är viktigt att komma ihåg är att inte komma till oss om du har förkylningssymptom. Ring, så diskuterar vi hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Ditt bokade besök gäller som vanligt om du inte hört något från oss och inte har förkylningssymptom.

För enklare besvär kan du själv boka ett videomöte med läkare, sjuksköterska eller psykolog i appen Närhälsan Online . Du kan också träffa rehab i ett digitalt vårdmöte.

Till BVC ber vi att endast en medföljande är med barnet på besöket.  

Läs mer om hur Närhälsan jobbar med covid-19 

Skydda dig och andra från smittspridning
Protect yourself and others 

Information på svenska   Information in English   Information in other languages 

Jourcentraler stänger tillfälligt på grund av covid-19

Till följd av covid-19 har vi tillfälligt stängt jourcentralerna i Mariestad, Falköping, Ulricehamn, Skene och Stenungsund.

Sedan 4 april hänvisas patienter i Falköping och Mariestad till jourcentralen i Skövde och Lidköping närakut. För Ulricehamn och Skene gäller Borås jourcentral. Den 4 maj stängde Stenungsund jourcentral och patienter hänvisas istället till Kungälv jourcentral.

Därför stänger jourcentralerna

Vi är i ett läge där vi måste kraftsamla för att möta coronautbrottet. För att säkerställa en god vård med bibehållen arbetsmiljö för medarbetarna så koncentrerar vi resurserna till färre orter.

Som sommaren

För Skene, Ulcricehamn, Falklöping och Mariestad brukar samma förändringar göras om somrarna för att klara bemanningen under semestrarna så förfarandet är inte nytt för invånare eller medarbetare. Men nu är det istället covid-19 som är anledningen, vilket leder till att sommarstängningen sker tidigare och längre än normalt.

Öppettider

  • Borås jourcentral: vardagar klockan 17 – 22, helger 10 – 16
  • Lidköping närakut: Vardagar kockan 17 – 22, helger 11 – 17
  • Skövde jourcentral: Vardagar klockan 17 – 22, helger 11 – 17
  • Kungälv jourcentral: Vardagar klockan 17 – 22, helger 10 – 16

Senast uppdaterad: 2020-05-05 11:07