Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Veckans nyheter om covid-19 och vaccinationer

Publicerad: Uppdaterad:

Nyhetssammanfattning vecka 3.

Testning och karantän - nya riktlinjer

Riktlinjerna för provtagning för covid-19 har ändrats enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och nu är det bara vissa grupper som ska provtas. 

Läs på 1177.se vilka som rekommenderas testning

Folkhälsomyndigheten har även beslutat om uppdaterade förhållningsregler för när man själv eller någon i hushållet är sjuk med covid-19. 

Läs på folkhälsomyndigheten.se vad som gäller för hushållskontakter

Svar på PCR-test

Just nu tar det längre tid än normalt att få svar på sitt PCR-test. De laboratorier vi använder, både i regionen och utomlands, gör allt de kan för att korta svarstiderna. Brist på provtagningsmaterial kan göra det svårt att hitta bokningsbara tider. 

Se var det finns bokningsbara tider för provtagning covid-19

Vaccinationsdagen 22 januari

Lördag 22 januari har omkring 150 vaccinatörer i Västra Götaland extra öppet för vaccination mot covid-19. Mellan 10.00–14.00 erbjuds drop-in, så passa på att ta din första, andra eller tredje dos. 


Dos 1 och 2 erbjuds från 12 år, och dos 3 om du har fyllt 18 år och det har gått minst 5 månader sedan andra dosen. Passar inte dagen dig så hittar du bokningsbara vaccinationstider via 1177.se

Rättelse i covidbevis

Saknas registrering av någon dos i ditt covidbevis ska du kontakta den mottagning som vaccinerade dig för rättelse. Om du vaccinerade dig på en av Närhälsans vårdcentraler kan du kontakta dem digitalt genom e-tjänsten "Begäran om rättning i covidbeviset". Du hittar länken på vårdcentralens hemsida.

Ansträngt läge

På grund av smittspridningen är våra vårdcentraler och rehabmottagningar i det svåraste läget hittills under pandemin. Många söker oss, och utöver vårt vanliga uppdrag lägger vi stora resurser på PCR-testning och vaccinering mot covid-19. Samtidigt är många av våra medarbetare hemma sjuka eller i karantän. Vår tillgänglighet både på telefon och för besök kan därför påverkas. Vi hoppas på förståelse och tålamod från er som söker oss, och vi gör vårt yttersta för att hjälpa er.

  
Vi önskar en fin helg, ta hand om dig.
  

Följ Närhälsan på Facebook!


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-02-18 08:31