Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Veckans nyheter om covid-19 och vaccinering

Nyhetssammanfattning vecka 23

45 och riskgrupper

Du får boka tid om du är 45 år och äldre eller har fyllt 18 år och tillhör riskgrupp. Personer i riskgrupp får besvara frågor om sina riskfaktorer i samband med bokningen.

Kommande åldersgrupper

I slutet av juni planeras bokningen öppna för de som i år är 35 år och äldre samt riskgrupper. Sista gruppen ut är de som fyllt 18 år, preliminär start i slutet av juli. Målet är är att alla över 18 år ska erbjudas en första dos vaccin mot covid-19 senast 5 september.

Reservlista

Många undrar om det går att sätta upp sig på reservlista för överblivna vaccindoser. Det finns ingen central lista, däremot har vissa vaccinatörer en egen reservlista som man kan sätta upp sig på via webben.

Fler vaccinerade

I mitten av veckan hade 76,2 procent av alla över 50 år i Västra Götaland fått en första dos vaccin. 44.000 nya förstadoser och 64.000 dos 2 levereras till regionens vaccinatörer nästa vecka.

Covidbevis

Från den 1 juli kan du som är fullvaccinerad hämta ett covidbevis på covidbevis.se. Det kan dröja upp till sju dagar innan vaccinationen registrerats. Beviset kan användas vid resor i EU för att visa att du är vaccinerad.

Smittspridningen minskar, men det är fortfarande många som insjuknar varje dag. Fortsätt vara rädd om dig!

Följ Närhälsan på Facebook


Senast uppdaterad: 2021-08-12 10:26