Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Studiedag Tema: Enskilt föräldrasamta och Tillsammansmaterialet

 En heldag som i huvudsak kommer att ägnas åt Enskilt föräldrasamtal och Tillsammansmaterialet. Ett av barnhälsovårdens grundläggande uppdrag är att ge stöd i föräldraskapet. Föräldrarna utgör barnets viktigaste miljö och deras engagemang påverkar barnets hälsa och utveckling i både kort och långt perspektiv. 

I samband med arbetet med En förälder blir till har det framkommit önskemål om att kunna ge den förälder som inte har fött barnet ett eget samtal. Syftet med det enskilda föräldrasamtalet är att etablera kontakt och att fånga upp frågor om barnet och föräldraskapet. Genom att bekräfta betydelsen av pappans/den icke födande-förälderns föräldraroll kan BHV-sjuksköterskor bidra till att öka barns förutsättningar för ett engagerat föräldraskap från båda föräldrar.  

Målet med Tillsammans är att främja barns hälsa och uppväxtvillkor genom att på olika sätt stärka föräldrarna i deras relation och i deras samarbete kring barnet. En trygg relation mellan föräldrarna är en viktig grund för att hela familjen ska må så bra som möjligt, det gäller inte minst barnen.

Tidsåtgång: 1 dag, kl 08.30-16.30

Datum:
Tisdag 2019-02-26 alternativt Onsdag 2019-02-27
Lokal: Järneken, KK-huset SU/Östra, Diagnosvägen 15, Göteborg

Anmälan 2019-02-26
Anmälan 2019-02-27


Senast uppdaterad: 2019-01-14 10:21