Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

HIVPLUS

Hivplus.nu

Vi behöver prata om hiv. Hivplus är vårt nya sätt att göra det på. Alla som lever med hiv i Sverige har rätt till gratis behandling. Medicinerna gör att mängden hiv i kroppen blir så liten att det inte ens går att mäta. Med effektiv behandling är hiv inte längre livshotande och förs inte vidare. Det är något av en medicinsk revolution.

Familj, förälskelse, framtid. Den idag effektiva behandlingen gör att vi kan leva lika länge som vi annars skulle ha gjort. Den gör också att hiv inte överförs till andra. Hiv handlar istället om vardag, och om vad som händer i mötet med andra människor.

Tystnad motverkar förändring. Vi vill inte att någon ska behöva oroa sig över konstiga reaktioner eller gå omkring med hivfobi. Kunskapen finns redan – frågan är vad vi gör med den? Vad vi alla kan, gör och säger spelar stor roll. För att öppna för fler samtal lanserar World Aids Day-nätverket webbsidan www.hivplus.nu. Du hittar också Hivplus på Facebook.


Senast uppdaterad: 2017-12-01 10:57