Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Söker du en barnmorskemottagning eller ungdomsmottagning? Den hittar du numer här www.vgregion.se/barnmorskemottagning och www.vgregion.se/ungdomsmottagning

Ny telefonlinje - SRHR på vårt sätt

SRHR på vårt sätt är en telefonlinje för kvinnor och transpersoner födda i Thailand som bor i Västra Götaland och som har frågor som rör sexuell hälsa, samlevnad, familjeplanering och rättigheter.

Telefonlinjen har kommit till som ett led i att på ett bättre sätt nå ut till thailändska kvinnor och transpersoner då man sett i nyligen gjorda studier att kvinnor som kommit till Sverige inte söker vård avseende sexuell och reproduktiv hälsa med undantag för gynekologisk cellprovstagning och bröstcancerscreening trots att det inom gruppen finns ett stort uttryckt behov.

Telefonen bemannas måndag eftermiddag och fredag förmiddag av utbildad barnmorska/psykoterapeut och av thailändsk tolk. Om vi har möjlighet svarar vi direkt alternativt ringer vi tillbaka senast nästkommande måndag eller fredag.

Det går att lämna meddelande på svenska, engelska eller thailändska.
Vårt nummer är 031-3460699

Telefonlinjen administreras av Närhälsan Kunskapscentrum för sexuell hälsa (KSH) och Närhälsan Sexualmedicinskt Centrum(SMC) och finansieras av medel från Sveriges kommun och Landsting(SKL).


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:33