Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sexualitet och demenssjukdom

Vad händer med sexualiteten vid demenssjukdom och hur kan yrkesverksamma som möter personer med demenssjukdom och anhöriga ta upp temat?

Skriften Sexualitet och demenssjukdom är en skrift för dig som arbetar med personer som har demenssjukdom och är framtagen av Svenskt Demenscentrum och Närhälsan Kunskapscentrum för sexuell hälsa.

Syftet med skriften är att göra temat pratbart. Att göra den sexuella hälsan pratbar innebär inte att man måste vara expert inom området, utan snarare att kunna och vilja möjliggöra samtal kring sexualitet.

 Skriften kan läsas från pärm till pärm alternativt i valda delar. Den kan också användas som underlag för gruppdiskussioner på arbetsplatser eller i studiesammanhang på vård- och omsorgsutbildningar. Det finns exempel från vård- och omsorgsverkligheten som med fördel kan användas som diskussionsunderlag.

Läs Sexualitet och demenssjukdom eller ladda ner som pdf

Beställ Sexualitet och demenssjukdom i svenskt demenscentrums webbshop


Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:18