Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stefan Laack har lämnat oss

I torsdags kväll nåddes vi av det oerhört sorgliga beskedet att vår chef, kollega och nära vän Stefan Laack hastigt lämnat oss. Stefan lämnar ett enormt tomrum och vi minns vår vän för hans stora engagemang, varma humor och underfundiga historier.

Stefan har arbetat med sexuell hälsa och rättigheter i tre decennier. Det som har kännetecknat Stefans engagemang har varit hans oförtröttliga arbete för killar och mäns sexuella hälsa men också SRHR-arbetet i ett vidare perspektiv på såväl regional, nationell och internationell nivå.

Sedan 2013 har Stefan varit enhetschef för Närhälsan Kunskapscentrum för sexuell hälsa (KSH), senare blev han också chef för Närhälsan Sexualmedicinskt centrum (SMC). Stefans chefskap utmärktes av öppenhet, trygghet och en ständig nyfikenhet. Under Stefans ledning byggdes ett nära samarbete upp mellan KSH och SMC vilket innebär att vi idag är en för Sverige unik verksamhet där utveckling och klinik avseende sexuell hälsa och rättigheter går hand i hand.

Vi vet att Stefan var en livsnjutare utan sentimentala drag. När ni minns Stefan, gör det gärna i hans anda, med en wienersemla och en riktigt god IPA eftersom ”det ena goda förtar inte det andra.”

Stefan, du kommer alltid att finnas med oss.

 

Kollegorna på KSH och SMC.


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:33