Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ta cellprov - det räddar liv

Cellprov räddar liv, men trots det är det många som inte går när de blir kallade. Antalet som drabbas av livmoderhalscancer ökar kraftigt och 2017 upptäcktes drygt 550 nya fall. Två av tre som får livmoderhalscancer har inte tagit regelbundna cellprov. Vi behöver nå ut till de som inte kommer när de blir kallade till cellprov. Vi behöver #pratacellprov.

I samband med att regionen fick medel för att erbjuda kostnadsfria gynekologiska cellprov beslutades att skapa insatser för att höja täckningsgraden för cellprov. Kommunikationsmaterialet syftar till öka kunskap, förståelse och engagemang för cellprov. Materialet är nu klart att användas och spridas, så att fler tar cellprov.

Cellprov räddar liv - eventfilm

En del av det nya kommunikationsmaterialet är en eventfilm som tagits fram. I filmen visar 100 statiser varför cellprov räddar liv. Filmen finns i tre varianter. 

Filmerna finns på svenska, undertexter : svenska, engelska, farsi, somaliska, tigrinja och arabiska. 

Cellprov - Så går det till

I den animerade filmen Cellprov - så går det till får vi se hur cellprov går till från kallelse, undersökning till provsvar (tal: svenska)(inom kort tal: arabiska, somaliska, text: arabiska, farsi, tigrinja och svenska. 

Hemsidan

På hemsidan www.cellprov.se hittar du materialet ovan. Du hittar också informationsfilmer om cellprov och att prata om cellprov under fliken #pratacellprov


Senast uppdaterad: 2019-08-01 14:08