Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samtal inför world AIDS day 29 november

Uppmärksamma den stundande Världsaidsdagen med föreläsning med Desireé Ljungcrantz, hiphop med GangSheBang och konsert med Det Brinner. Fri entré!

Program:

FÖRELÄSNING, LÄSNING, SAMTAL! Hiv är en kronisk sjukdom som medicinskt sällan gör sig påmind för alla som har behandling. Men hiv blir påtagligt i mötet med andra, t ex när man ställs inför valet att berätta eller inte.

Genom djupintervjuer med personer som har hiv, samt berättelser om hiv i populärkulturen har Desireé Ljungcrantz, doktor i genusvetenskap närmat sig hiv ur ett socialt perspektiv. Hon kommer läsa berättelser ur sin avhandling Skrubbsår samt samtala om vad avhandlingens slutsatser borde innebära.

Samtalspartner: Hilding Sandgren, pedagog på Positiva Gruppen Väst, författare.

KONSERT: MATILDA SJÖSTRÖM – DET BRINNER Det Brinner – Så låt mig vara är Matilda Sjöströms (från Steget) debut-LP som soloartist. Albumet släpps den 17 november och är alltså rykande färskt.

Musiken som tidigt fick namnet gråtdisco tas nu till nya höjder. Här berättas om sårbarheten som finns i att vara så otroligt kär och samtidigt vara så rädd för att misslyckas. Men den berättar också om längtan att få vara sig själv. Längtan till att sluta förställa sig för att passa in eller för att bli omtyckt. När du hamnar på platsen där du måste våga vara den du är. Fullt ut.

WARM-UP: HIPHOPKOLLEKTIVET GANGSHEBANG Det senaste året har namnet GangShebang spridit sig som en löpeld. Tjejkollektivet drivs av artisten Peshi som själv har varit aktiv i den svenska hiphopscenen sedan slutet av 90-talet. Hon bestämde sig för att skapa en plattform för nya generationens hiphoptjejer. GangShebang skapar utrymme för tjejers utveckling inom hiphop och musikproduktion. En fristad där övriga samhällets normer och förväntningar inte begränsar det kreativa. Idag är GangSheBang-armén 70 tjejer stark, redo att ta över hiphop-Sverige, möt några av dem hos oss!

Konferencier under kvällen: Joakim Berlin, Positiva Gruppen Väst.

Efter föreläsningen är alla välkomna på mingel med World Aids Day-nätverket. Ingen platsbokning. Begränsat antal platser, kom i god tid!

Arrangörer är Hivplus och Positiva gruppen Väst i samarbete med World Aids Day-nätverket.

Här hittar du eventet på Facebook


Senast uppdaterad: 2017-11-28 08:32