Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sexit - Samtal för bättre hälsa

Sexit

Sexit är ett forsknings- och verksamhetsutvecklingsprojekt som syftar till att ungdomar och andra som är särskilt sexuellt riskutsatta/risktagande och/eller har erfarenhet av våld ska identifieras och erbjudas relevant stöd.

Sexit består av en förberedande utbildning och ett frågeformulär med tillhörande handbok som används som ett verktyg för att på ett standardiserat sätt ställa viktiga och ibland känsliga frågor i mötet. Genom ett strategiskt arbete kan prevention av STI, oplanerade graviditeter och våld förbättras, och en jämlik vård säkerställas.

Målgruppen för utbildningen är primärt ungdomsmottagningar men även elevhälsan och andra verksamheter använder verktyget.

Du hittar mer information och material på srhr.se

 

Sexit catch-up

Har ni nyanställt eller har en medarbetare kommit tillbaka från tjänstledighet eller sjukskrivning och missat er verksamhets utbildning i Sexit? Då behöver hen gå en catch-up utbildning.

Sexit catch-up är en heldags grundutbildning i Sexit. Utbildningen är kostnadsfri och hålls under förutsättning att tillräckligt många anmäler sig. Utbildningsdagen är mellan 9-16 och det är viktigt att du som anmäler dig kan delta under hela dagen.

Datum: Onsdag 4 oktober 2019, kl. 09:00-16:00.
Plats: Gullbergsvass konferenscentrum
Anmälan via regionkalendern
Vi bjuder på fika. Lunch på egen hand.
Har du frågor kontakta per.persson@vgregion.se

Välkommen!


Senast uppdaterad: 2019-02-05 15:03