Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Söker du en barnmorskemottagning eller ungdomsmottagning? De hittar de hittar du numer här www.vgregion.se/barnmorskemottagning och www.vgregion.se/ungdomsmottagning

Utbildningar i andrologi

Andrologi kan förklaras som läran om sexualitet och reproduktion för personer med penis och pung. Det innebär bland annat att behandla specifika sjukdomstillstånd i genitalier, och sexuella funktioner, fertilitetsproblematik och hormonella obalanser. Andrologi är ingen egen medicinsk specialitet. För att öka den andrologiska kompetensen inom hälso- och sjukvården anordnas utbildningar i andrologi många gånger med fokus på den praktiska undersökningen men också annat som rör andrologi.

Arbeta med lust- och njutningsbaserad kondområdgivning

- en andrologisk workshop om säkrare sex, kondomer och anal hälsa

Lust och njutningsorienterad kondområdgivning till personer med penis är en endagsutbildning och är en del av Kunskapscentrum för sexuell hälsas andrologiutbildning.
Genom att sätta fokus på kondomer och deras njutningsförhöjande egenskaper så skiftar vi fokus från att prata om kondomer som problem till att lyfta fram dess olika positiva egenskaper. Dagen bygger på ett aktivt deltagande från alla medverkande. Utbildningen vänder sig till sjuksköterskor, kuratorer, sexualrådgivare, läkare och andra vårdgivare som ”pratar kondom” med sina patienter.
Några av dagens punkter är:
- Säkrare sex
- Lust och njutningsorienterad kondområdgivning
- Hur skapar man en kondomeria?
- ”Kläm och känn” på kondomer.
- Anal hälsa

Datum, tid och plats

20 november 2019,  9-16:00 - Fullbokad
Gullbergsvass konferens, Gullbergs strandgata 8, Göteborg
Anmälan sker i Regionkalendern
Sista anmälningsdag och dag för ev. avanmälan är 12 november.

22 januari 2020, 9:00-16:00
Kunskapscentrum för sexuell hälsa, Kungsgatan 11, vån 5 Göteborg - OBS ny adress!
Anmälan sker i Regionkalendern
Sista anmälningsdag och dag för ev. avanmälan är 15 januari.

Vi bjuder på fika. Lunch på egen hand.
Vid frågor eller behov av tillgänglighetsanpassning var god kontakta Per Andreas Persson eller Anna Skoglund, Kunskapscentrum för sexuell hälsa, per.a.persson@vgregion.se anna.skoglund@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2019-09-20 14:09