Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildningar i andrologi

Andrologi kan förklaras som läran om sexualitet och reproduktion för personer med penis och pung. Det innebär bland annat att behandla specifika sjukdomstillstånd i genitalier, och sexuella funktioner, fertilitetsproblematik och hormonella obalanser. Andrologi är ingen egen medicinsk specialitet. För att öka den andrologiska kompetensen inom hälso- och sjukvården anordnas utbildningar i andrologi många gånger med fokus på den praktiska undersökningen men också annat som rör andrologi.

Praktisk andrologi 13/9

I september är det dags igen för en heldagsutbildning i praktisk andrologi. 
Kursen vänder sig i första hand till yrkesgrupper som i sitt kliniska arbete undersöker personer med penis och pung.
Deltagarna ska efter dagen ha:

  • inblick i vad som ingår i ämnet andrologi 
  • kunskap om vanliga variationer på sexualanatomi/ -fysiologi 
  • inblick i de vanligaste genitala problemen hos personer med penis och pung 
  • kunskap om hur man tar en sexualanamnes 
  • kunskap om hur man genomför undersökning

När

Fredagen 13 september 2019 på Gullbergsvass, Göteborg. Kl 9-16

Anmälan

Anmälan och ev. avanmälan sker via www.regionkalender.vgregion.se senast 3 september Utbildningsdagen är kostnadsfri för dig som deltagare. Vi bjuder på fika, lunch bekostas på egen hand

Tillgänglighet

Meddela i anmälan om du har behov av specialkost. Vid behov av tillgänglighetsanpassning kontakta Anna Skoglund, se nedan.

Frågor

Kontakta Anna Skoglund, utvecklingsledare, Kunskapscentrum för sexuell hälsa på anna.skoglund@vgregion.se eller 0700-822734

Program

9-9:30            Välkomna
9:30-10:00    Penis nu och då
10:00-10:15  Kaffe och macka
10:15-11:30  Anatomi/fysiologi, utseende och variationer
11:30-12:00  Undersökning och palpationsfynd
12:00-13:00  Lunch på egen hand
13:00-13:30  Fortsättning  undersökning och palpationsfynd
13:30-14:15  Sexualanamnes, snabb och fördröjd
14:15-15:00 Kaffe
15:00-15:30 Erektionssvikt
15:30-15:45 "Nyheter", bra att veta
15:45-16:00  Frågor och avslut

Säkrare sex - master class

 Tema: Samtalet

”Säkrare sex – masterclass” är ett utbildningstillfälle för dig som arbetar med temat säkrare sex i någon form och som redan har goda baskunskaper.
Idén är att ha ett utbildningstillfälle för reflektion och där deltagarna kan dela sina tankar och erfarenheter med andra. Varje master class har sitt eget tema så det är en utbildning som man kan gå flera gånger. Den här gången är temat ”samtalet” och fokus kommer att vara på hur man som yrkesperson kan lyfta temat säkrare sex med sina patienter/klienter.

Vi kommer att inleda med två blixtföreläsningar: ”PrEP – nyheter” samt
”Omvärldsbevakning: sti-mottagningar i London – framtidens sti-mottagningar?” (20 minuter x2). Och därefter en workshop med aktivt deltagande.

Utbildningstillfället vänder sig till dig som har arbetet några år med säkrare sex. Kanske arbetar du på en ungdomsmottagning, sti-mottagning, barnmorskemottagning, vårdcentral eller någon i organisation.

När

Onsdagen den 25 september 2019 på Gullbergsvass, Gullbergs strandgata 8,
Göteborg kl 9-12

Anmälan

Anmälan och ev. avanmälan sker via www.regionkalender.vgregion.se senast 17 september Utbildningsdagen är kostnadsfri för dig som deltagare. Vi bjuder på fika.

Tillgänglighet

Meddela i anmälan om du har behov av specialkost. Vid behov av tillgänglighetsanpassning kontakta Per Andreas Persson, se nedan.

Frågor

Kontakta Per Andreas Persson, utvecklingsledare, Kunskapscentrum för sexuell hälsa på per.a.persson@vgregion.se eller 070-082 59 27


Senast uppdaterad: 2019-05-15 09:12