Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hälsa, sex och relationer för vuxna kvinnor

Hälsa, sex och relationer för vuxna kvinnor är en föreläsningsserie för dig som är 50+. I år genomförs föreläsningsserien för tredje året. Alla föreläsningar är gratis och sker på Folkets Hus i Göteborg.

Program

 7 oktober 2019
”Kvinna - ta hand om din hälsa”
Malin Alström & Camilla Hallberg, fysioterapeuter

Den här kvällen är det fokus på den fysiska hälsan. Du får tips om hur du på olika sätt kan påverka din hälsa för ökad livsglädje och lust.
Föreläsarna tar upp vad du kan tänka på när det gäller hållning, andning, stresshantering, bäckenbottenmuskulatur, sömn, fysisk aktivitet mm.

14 oktober 2019
”Håller gamla på med sånt?”
Barbro Westerholm, riksdagsledamot och läkare

Sexualitet i högre åldrar är ett närmast tabubelagt ämne. I föredraget redovisas forskning om sexualitet hos årsrika människor och hur sex kan underlättas. Föredraget kommer också att belysa hur årsrika människor kan visa ömhet och kärlek mot varandra utan att ha sex. Barbro Westerholm kommer också att ta upp vissa historiska återblickar.

21 oktober 2019
”Erfarenheter av parrådgivning”
Margareta Nordeman, psykoteraput

Ska man hålla ihop eller separera när relationen går på tomgång?
En av Margareta Nordemans erfarenheter av par som söker hjälp är för att de inte är nöjda med sitt samliv. Hon berättar om vilka vanliga problem som ligger i grunden och hur hon brukar arbeta med problematiken.
När finns det förutsättningar att förändra mönster?
Går det att väcka den sexuella lusten till liv hos en part som säger sig sakna den?

28 oktober 2019
”Kvinnohälsa”
Isis Amer-Wåhlin, gynekolog

Den reproduktiva livscykeln. En föreläsning om hälsa och hur kroppen fungerar i olika faser i livet. Vad går att göra för att optimera sin förutsättningar när man planerar en graviditet? Om förklimakteriet och klimakteriet och varför livsstilshjulet är så viktigt för ditt mående i olika åldrar. Om hur du skall tänka helhet när du inte mår bra och vill må bättre.

ANMÄLAN
Via regionkalendern

Frågor: per.a.persson@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2019-08-21 09:42