Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Annika Nyström mottog handledarpris från SYLF

SYLF (Sveriges Yngre Läkarförenings Göteborgssektion) delar varje år ut ett handledarpris till handledare som genom sitt handledarskap förgyllt vardagen för deras medlemmar.

I år utsågs Annika Nyström till årets handledare av SYLF
Annika är mycket nöjd med handledningen under sin egen tid som AT och ST och det har speglat hur hon själv vill handleda.

Motiveringen till utnämnandet lyder:

"Med ett stort engagemang för handledning och personlig utveckling lyckas hon uppmuntra och handleda både AT-läkare och ST-läkare vid Närhälsan Partille vårdcentral. Trots att hon själv många gånger har en pressad arbetssituation är hennes dörr alltid öppen för frågor och handledning samtidigt som hon uppvisar stor klinisk skicklighet."

Grattis Annika till det fina priset. Vad tycker du är det viktigaste att tänka på när man handleder AT- och ST-läkare?

– Framförallt tycker jag att det är viktigt att vara tillgänglig för dem, att de ska känna att det är öppna dörrar och att de kan komma och fråga om både små och stora saker.

Kan du rekommendera jobbet som handledare till andra kollegor?

– Ja, absolut. Jag tycker att det är jätteroligt att vara handledare. Jag tror att man måste tycka att det är roligt. Det ger mycket tillbaka att ha de här samtalen med AT och ST-läkare och det är givande även för mig. Jag får ny kunskap.

Annika upplever inte att det är stressigt att vara handledare. Det finns avsatt tid en timme i veckan och den tiden är viktigt för Annika och hennes adepter för medicinska samtal. Där finns det tid. I vardagen kan det ibland bli tidsbrist, men hon försöker att ta sig tid att lyssna. Ibland lynkar Annika och ST/AT-läkaren med varandra och Annika kan komma och hjälpa till efter en stund när hon har tid. Så det finns tekniska lösningar som underlättar.

Vad betyder det här priset för dig personligen och för din profession?

– Personligen blev jag väldigt, väldigt glad. Det är klart att jag uppskattar att det märks att jag tycker det är roligt att vara handledare. Det är också viktigt för allmänmedicinen och det finns många duktiga specialister inom allmänmedicin som är bra handledare. Det här priset gör ju att det blir lite fokus på det, avslutar Annika

Annika är mycket nöjd med handledningen under sin egen tid som AT och ST, både de formella handledarna och andra kollegor, och det har speglat hur hon själv vill handleda.

Text : Karsten Holm

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:32