Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sommarutbildning 2017

Nu stundar sommar och semestertid. Handledning skall inbokas som vanligt varje vecka – under sommaren sker detta ibland som grupphandledning där flera underläkare handleds samtidigt – en sorts ”sittrond”. Detta behöver inte på något sätt vara sämre och kan ske under kortare period under semesterperioden.

 Under sommaren är det svårt att finna föreläsare till våra AT eftermiddagar. Har man inte själv semester så täcker man för dem som har det. Ni har ju själva ledigt i omgångar och en del av er samlar ihop förberedelsetid för AT-tentan.

 Våra ST i allmänmedicin är indelade i s.k. basgrupper som är studiegrupper som själva styr sin utbildning i grupp en eftermiddag i månaden. Vi tänkte nu att ni skulle göra sammaledes under sommaren. Nedan finner ni länkar till  SFAMs studiebrev (Svensk Förening För Allmänmedicin) Välj ett av dessa, arbeta med frågorna där på valfri plats i grupp (Se bifogat dokument för gruppindelning). Lämna sedan in en kort rapport om vad ni diskuterat. Mot rapport och deltagarlista står vi för enkel lunch som ni själva inhandlar.

Godartad prostataförstoring med avflödeshinder:

http://sfamportal.s3.amazonaws.com/files/562776a4183fa003005d1337/Studiebrev%202013%20Godartad%20prostataf%C3%B6rstoring%20med%20avfl%C3%B6deshinder.pdf

Svårläkta sår hos äldre:

http://www.sfam.se/artiklar/studiebrev-svarlakta-sar-hos-aldre-samt-diverse-bilagor

 Glad sommar önskar Jonas, Eva och Annika!

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:22