Inköpslista veckomeny 2

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 4 st
  • Vitlök, 5 klyftor
  • Morot, 5 st
  • Palsternacka, 1 st
  • Rotselleri, 1 bit
  • Färsk ingefära, ca 2 cm
  • Äpple, 1 st

  • Tomatpuré, ca 4-5 msk
  • Krossade tomater, 3 förp (à 400 g)
  • Pesto, 1/2 dl
  • Svarta oliver, 1 dl
  • Soltorkad tomat, ca 8 st
  • Lasagneplattor, 8 st

  • Lax, 400-500 g
  • Nötfärs, 500 g
  • Räkor/ Musslor (frysta eller i lake), 225 g
  • Sejfilé eller annan vit fisk, 400 g
  • Kycklingfilé, 400 g

  • Naturell keso, 1 burk (250g)
  • Mjölk, 2 dl
  • Matlagningsgrädde, 2,5 dl
  • Gräddmjölk (6%), 2,5 dl
  • Ost, nyckelhålsmärkt, riven 2 dl

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning mm:

  • Färsk persilja, 2 msk hackad
  • Köttbuljong, 1 tärning
  • Fiskbuljong, 2 tärningar
  • Buljong (grönsaks), 2 tärningar
  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Oregano, torkad
  • Basilika, torkad
  • Rosmarin, torkad
  • Sojasås
  • Tabasco
  • Vetemjöl
  • Maizenamjöl
  • Flytande margarin
  • Rapsolja eller olivolja

Att servera till:

  • Morot, råriven
  • Sallad till rotfruktslasagne

  • Potatis, Ris eller Pasta
  • Fullkornspasta
  • Bröd

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:30