Inköpslista veckomeny 1
Huvudingredienser:
- Gul lök, 4 st
- Röd lök eller silverlök, 1 st
- Purjolök, 2 st
- Vitlök, 1-3 klyftor
- Röd eller gul paprika, 3-4 st
- Rucolasallad, 1 näve
- Champinjoner, färska, ca 6 st
- Morot, 2-3 st
- Citron, 1/2 st
- Potatis, 1,3 kg
- Broccoli, 250 g
- Tonfisk i olja, 2 burkar
- Soltorkad tomat, ca 3-4 st
- Svarta och gröna oliver, 1/2 burk
- Quinoa, röd/ Fullkorns Bulgur/ Mathavre till 4 portioner
- Tagliatelle, 250 g okokta
- Ströbröd/ Havregryn, 1 dl
- Kokta kikärter, 1 pkt
- Röda linser, färdigkokta, 1 pkt (ca 290g)
- Kycklingfiléer, 2 stora
- Kallrökt lax/ stekta laxbitar, 250g
- Ägg, 1 st
- Naturell yoghurt, 2 dl (3% fett)
- Matlagningsgrädde/ Havregrädde, 2dl
- Färdig ostsås, 1-2 pkt/ (hemlagad)
- Fetaost, 1/2 pkt
- Ost, nyckelhålsmärkt, riven 1 dl
Kryddor, örter, buljong, matfett, redning mm:
- Curry
- Svartpeppar eller vitpeppar
- Salt med jod
- Cayennepeppar
- Oregano, 1-2 tsk
- Maizena, 2 msk
- Färsk eller fryst basilika/ basilikaolja
- Grönsaksbuljong, 2 tärningar
- Rapsolja eller olivolja
Att servera till:
- Broccoli
- Kräftstjärtar/ Räkor
- Matyoghurt
- Sweet chilisås
- Ris eller Pasta
- Tagliatelle
- Potatis
- Bröd
Senast uppdaterad: 2019-02-06 14:07