Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Veckomeny 7

Inköpslista vecka 7

Måndag - Grillad kyckling med tomatpasta

Grillad kyckling med tomatpasta 4 portioner

  • 4 portioner färsk bandspagetti eller bönpasta
  • 1 färdiggrillad kyckling 
  • 1 hackad gul lök 
  • 1 msk rapsolja eller flytande matfett
  • 1 förp passerade tomater (400-500 g)
  • ½ - 1 köttbuljongtärning
  • 100 g riven ost (17 %)
  • ½ dl matlagningsgrädde (4 %) eller havregrädde
  • 4-5 st soltorkade tomater klippta i bitar
  • Färska eller frysta örter, peppar, salt

Gör så här: Rensa och dela kycklingen. Koka pastan. Fräs lök i matfett i en kastrull. Tillsätt passerade tomater, buljongtärning, matlagningsgrädde och låt puttra samman. Smaka av med örter, soltorkade tomater, peppar och lite salt. Låt osten smälta ner i såsen utan att koka. Blanda ner tomatsåsen i den kokta pastan. Servera den grillade kycklingen kall eller varm till pastan eller blanda kycklingbitarna med pastan i kastrullen. Servera gärna en god sallad till.

Tisdag - Tandorilax med morotstzatziki

Tandorilax med morotstzatziki 4 portioner

  • 4 portioner ris, gärna fullkornssris
  • 4 portionsbitar lax (á 125 gram)
  • 1 citron
  • Tandorikrydda
  • Broccoli

Gör så här: Tina fisken i kallt vattenbad i sin förpackning om den varit fryst. Sätt ugnen på 200°C. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Pressa citron över laxen och strö över tandorikrydda på båda sidor. Lägg laxen i en smord ugnsform och tillaga ca 15 minuter tills innertemperaturen är 56°C. Servera med ris, kokt broccoli och morotstzatziki. 

Morotstzatziki 4 port

Blanda ihop:

  • 2 dl yoghurt naturell, 3 % fett (filtrera genom kaffefilter för tjockare konsistens)
  • 1-2 morötter, finrivna
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • Hackad färsk mynta
  • 1 krm salt
  • 1/4 krm svartpeppar

Onsdag - Vegetarisk ugnspytt med ägg och rödbetor

Vegetarisk ugnspytt med ägg och rödbetor 4 portioner

  • 8 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • ½ rotselleri eller kålrot
  • 2 gula lökar
  • 1 förpackning kikärtor (400 g)
  • 2 msk rapsolja eller flytande matfett
  • Smaksätt med örtkryddor, peppar och lite salt
  • 4 ägg
  • Rödbetor, inlagda


Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis, morot, palsternacka och rotselleri eller kålrot. Skala och hacka löken och skölj kikärtorna. Lägg potatis, rotfrukter, lök och kikärtor i en ugnsform och ringla över matfett. Smaksätt med örtkryddor och lite salt. Rör om. Ugnsbaka tills potatis och rotfrukter mjuknat och fått fin färg, ca 30 min. Stek 4 ägg i rapsolja. Servera rotfruktsblandningen med stekt ägg och inlagda rödbetor.

Torsdag - snabb makrillsås

Snabb makrillsås 4 portioner

  • 4 portioner pasta
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja eller flytande matfett
  • 3 burkar makrill i tomatsås
  • 2 förpackningar krossade tomater
  • 1 näve färsk ruccola eller spenat
  • Smaksätt med torkad oregano, kapris, peppar och lite salt
  • Morot

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt lök och vitlök mjukna i matfett i en kastrull. Tillsätt krossade tomater och makrill, låt puttra ihop. Rör ner ruccola eller spenat och smaksätt med oregano, kapris, peppar och lite salt. Servera med pasta och riven morot eller morotsstavar. 

Fredag - Lättlagad lövbiff

Lättlagad lövbiff 4 portioner

  • 8-10 potatisar, ca 800 g
  • 400-500 g strimlad lövbiff
  • 2 hackade gula lökar
  • 200 g hackade champinjoner
  • 2 msk rapsolja eller flytande matfett
  • 1 msk senap
  • 1 tsk torkad dragon
  • ½ köttbuljongtärning
  • 2 dl lätt crème fraiche/ havrefraiche
  • (Eventuellt 2 dl mjölk och 1-2 msk maizena)
  • Smaksätt med klippt persilja, peppar och salt
  • Gröna ärtor eller haricots verts
  • Lingonsylt

Gör så här: Skala och koka potatisen eller göra klyftpotatis. Fräs lövbiff, lök och champinjoner i matfettet. Tillsätt senap, dragon, köttbuljong, crème fraiche eller havrefraiche och låt puttra ihop. För mer sås tillsätt mjölk. Red med maizena om tjockare sås önskas. Smaka av med peppar och lite salt. Toppa grytan med klippt persilja. Servera med kokt pressad potatis eller klyftpotatis samt gröna ärtor eller haricots verts. Lingonsylt är gott till.


Senast uppdaterad: 2019-08-13 10:37