Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

PROVTAGNING COVID-19: Just nu är det hög efterfrågan på pcr-tester vilket kan medföra längre svarstider och brist på provtagningsmaterial. Se var det finns lediga tider för provtagning. Hittar du ingen tid så stanna hemma enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, om du har förkylningssymtom. 

Närhälsan Hälsoenheten              Projekt: Hitta Hälsan

Kontaktuppgifter

Telefon

Caroline Johansson
Projektsamordnare/sjuksköterska
072-192 99 34
caroline.ma.johansson@vgregion.se

Camilla Vikander
Samverkanssamordnare/hälsovetare
072-206 22 64
camilla.vikander@vgregion.se

Carolina Svensson
Projektledare/enhetschef
073-033 17 60
carolina.svensson@vgregion.se

Har du koll på din hälsa?

Hälsoenheten i Alingsås och Lerum genomför nu pilotprojekt Hitta hälsan. Det innebär att du nu har möjlighet att få en kostnadsfri Hälsokoll, där det ingår provtagning, hälsosamtal och vid behov stöd till förändring av dina levnadsvanor.

Hälsosamma levnadsvanor kan minska risken för att drabbas av bland annat hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2, cancer och psykisk ohälsa.

Det finns tre vägar in i projekt Hitta hälsan:
- Du fyllde 40 år under 2021 eller fyller 40 år under 2022, och har fått en inbjudan med information om Hitta hälsan
- Du har fått information om Hitta hälsan din vårdgivare och är över 18 år
- Du söker dig på eget initiativ till Hitta hälsan och är över 18 år

Du behöver inte vara listad på någon av Närhälsans vårdcentraler för att genomföra en Hälsokoll.

Hälsosamtalet kan genomföras digitalt eller vid ett fysiskt besök och tolk kan bokas till hälsosamtalet. Det går bra att gå på hälsosamtal utan att ta prover, men det är inte möjligt att ta prover utan att gå på ett efterföljande hälsosamtal.

Hur anmäler jag mitt intresse för att genomföra en hälsokoll?


Du anmäler dig via telefon på 072-192 99 34 eller via
1177 Vårdguidens e-tjänster.

Efter att du har anmält ditt intresse kommer du att bli uppringd av oss. Vid samtalet får du möjlighet att ställa frågor innan vi bokar tid till provtagning och hälsosamtal.

Frågor och svar

Läs mer om Hälsokollen och projekt Hitta hälsan i vårt dokument med
Frågor och svar.

Befolkningsinriktade insatser

I projekt Hitta hälsan arbetar vi på olika sätt för att främja hälsosamma levnadsvanor. Under hela projekttiden genomförs olika typer av befolkningsinriktade hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande insatser. Insatserna genomförs i samverkan med olika aktörer i samhället.
Välkommen att kontakta samverkanssamordnare camilla.vikander@vgreigion.se vid frågor eller tankar kring samverkan.

Hitta hälsans Aktivitetskatalog

Inom kort kommer även en första version av Hitta hälsans Aktivitetskatalog att publiceras här på hemsidan.

I aktivitetskatalogen presenteras ett urval av hälsofrämjande aktiviteter och stödjande verksamheter som finns tillgängliga i Alingsås och Lerums kommun. Dessutom presenteras flera digitala alternativ.

Syftet med aktivitetskatalogen är att den ska fungera som en inspirationskälla för dig som vill hitta nya aktiviteter eller önskar någon form av stöd för att förbättra din hälsa. Aktivitetskatalogen finns även tillgänglig för personal som arbetar i hälso- och sjukvården.

Om du har en aktivitet/verksamhet som du skulle vilja att vi presenterar i Hitta hälsans Aktivitetskatalog är du välkommen att ta kontakt med oss.

 


Senast uppdaterad: 2022-01-14 13:56