Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi finns här för dig under coronautbrottet 

Just nu hjälper vi allt fler via videomöte eller telefon, och om det behövs kan du göra ett besök på våra mottagningar.  

Det som är viktigt att komma ihåg är att inte komma till oss om du har förkylningssymptom. Ring, så diskuterar vi hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Ditt bokade besök gäller som vanligt om du inte hört något från oss och inte har förkylningssymptom.

För enklare besvär kan du själv boka ett videomöte med läkare, sjuksköterska eller psykolog i appen Närhälsan Online . Du kan också träffa rehab i ett digitalt vårdmöte.

Till BVC ber vi att endast en medföljande är med barnet på besöket.  

Läs mer om hur Närhälsan jobbar med covid-19 

Skydda dig och andra från smittspridning
Protect yourself and others 

Information på svenska   Information in English   Information in other languages 

Resevaccination

Behöver du vaccin inför resan? På alla Närhälsans vårdcentraler vaccinerar vi för resor till de vanligaste turistresemålen. Välkommen att kontakta din egen vårdcentral för rådgivning och tidsbokning.

Utbudet på vårdcentralerna kan variera och om vi inte har det vaccin du behöver på just din vårdcentral berättar vi vart du kan vända dig.


Mahin är expert på resevaccin och arbetar på Närhälsan Olskroken vårdcentral, som har fullt utbud av vaccin.

Hur långt innan resan behöver man kontakta er?

- Det är alltid bra att kontakta vaccinationsmottagningen minst sex veckor före avresan så att man kan planera vaccinationen i god tid  ifall det behövs fler doser.

Vad ska jag tänka på ifall jag ska resa långt?

- Om du till exempel ska backpacka en längre tid och bo enkelt på landsbygden rekommenderas oftast fler vacciner. Vid resor till Asien, Afrika och Syd- och Centralamerika bör du även tänka på att skydda dig mot farliga myggor.

Vilka frågor får du om vaccination?

-  Många frågar vad de behöver inför resan. En del undrar om det finns risk för biverkningar och i så fall vilka.  Ifall de kan träna efter vaccination eller dricka alkohol efter de fått vaccinet. 

Kan man träna efteråt?

-Det går jättebra att träna efter vaccination. Att dricka alkohol är heller inget hinder.

Finns det biverkningar av vaccinationerna?

- De vanligaste biverkningarna är lokala biverkningar i form av svullnad, rodnad och värk i armen runt sticket. Det kan ibland hålla i 1-3 dagar. Även en lättare temperaturstegring kan förekomma.

- För några få vacciner finns även risk för andra biverkningar som kan förekomma 5-10 dagar efter vaccinationen.


Senast uppdaterad: 2019-01-16 15:41