Information

Tillfällig information
Sista tillfället för Drop-inmottagning, innan vi gör sommaruppehåll, blir den 21 juni. Därefter är du välkommen att boka din tid till sjukgymnast/fysioterapeut och/eller arbetsterapeut i Receptionen.
Hänvisning

Kontakta oss

Telefonnummer
031 - 3450680
Telefontid
Måndag-Torsdag 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:00
Postadress
Närhälsan Olskroken rehabmottagning
Redbergsvägen 6
416 65 Göteborg

Besök oss

Öppettider
Måndag-Torsdag 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:00
Drop-in
Tisdag 08:00-09:30
Torsdag 13:00-14:30
Besöksadress
Redbergsvägen 6
416 65 Göteborg

Enhetschef

Beatrice Wiklund
Mobil: 070-082 29 25
 

Områdeschef

Gunvor Andersson
Telefon: 070-780 65 00
 

Synpunkter

Välkommen med dina synpunkter. För medicinska frågor, av- eller ombokningar var god ring eller kontakta oss genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

E-post

Välkommen till Närhälsan Olskroken

Din egen rehabmottagning

Hos oss på Närhälsan Olskroken rehabmottagning får du som vill ha ett mer rörligt och aktivt liv professionell hjälp. Du kanske dras med träningsskador, har långvarig smärta eller av olika orsaker känner dig begränsad i din vardag. Oavsett vad du har problem med är du varmt välkommen att kontakta oss.

Alla är varmt välkomna till Närhälsan Olskroken rehab!

Det behövs ingen remiss för att söka till arbetsterapeut och fysioterapeut / sjukgymnast.

Det kan finnas många orsaker till att du känner dig begränsad eller har ont. Medfödd skada, idrott, stress, operation, stroke, handskada, artros eller kanske en kombination. Vad än problemen består av, är vårt mål att du ska få ett så aktivt och rörligt liv som möjligt.

Tillsammans med dig skapar vi en personlig rehabplan eller träningsprogram som bygger på dina egna mål och förutsättningar.

Detta kan en fysioterapeut/sjukgymnast hjälpa dig med

Din fysioterapeut / sjukgymnast vägleder dig till att se samband och identifiera orsaker till det som skapar hinder eller gör ont. Därefter får du förslag på åtgärder, till exempel träning som ger ökad balans, koordination, kondition och styrka. Du kan även få smärtlindring och metoder att hantera stress.

En arbetsterapeut hjälper dig att få bättre flyt i vardagen

När din vardag känns komplicerad och besvärlig kan din arbetsterapeut hjälpa dig att finna lösningar och förenklingar. Till exempel bättre vardagsteknik, led- och handträning, hjälpmedel och bostadsanpassning. Din arbetsterapeut hjälper dig att trotsa dina begränsningar och förbättra din vardag.

Vi kan också erbjuda Grön rehab.

Drop in

På tisdagar kl.8:00–9.30 och torsdagar kl.13:00-14:30 har vi Drop-in.

(Sommaruppehåll från och med den 22 juni)

Engångsbesök hos sjukgymnast med en bedömning, råd och träningstips. För dig med lättare och/eller tillfälliga besvär.

En första bedömning hos arbetsterapeut för dina handbesvär, hjälpmedelsbehov eller vid behov av anpassning av din bostad.  

Återlämning av hjälpmedel

Hjälpmedel kan återlämnas i receptionen. 

Fler ställen I Göteborg där du kan lämna in hjälpmedel

Återbud

Om du inte kan komma på ditt inbokade besök behöver du meddela oss detta 24 timmar i förväg. Senare återbud och uteblivet besök debiteras. Utanför våra öppettider kan du lämna återbud på vår telefonsvarare eller genom att logga in på 1177 Vårdguiden / E-tjänster 

Ont?

Nyheter från Närhälsan

  • Reslust – webbspelet om sex, relationer och känslor

    23 maj 2016

    Att resa gör något med oss. Vi söker äventyr. Vi slappnar av. Vi provar nytt. Reslust är webbspelet för dig som är ung och handlar om ömsesidighet och...

  • Stort tack!

    17 maj 2016

    Tack till alla som lämnat inspirerande och värdefulla svar i vår enkät om ny webbplats

1177 Vårdguiden

Enheten ingår i Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Det innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. Läs mer nedan om vilka rehabiliteringsenheter som är valbara.

uiqt|wBjmi|zqkm5%wqst}vlH%vozmoqwv5{mjmi|zqkm5%wqst}vlH%vozmoqwv5{muiqt|wBo}v%vwz5%x5ivlmz{{wvH%vozmoqwv5{mo}v%vwz5%x5ivlmz{{wvH%vozmoqwv5{muiqt|wBvizpit{iv5zmpij5wt{szwsmvH%vozmoqwv5{mvizpit{iv5zmpij5wt{szwsmvH%vozmoqwv5{m