Aktuellt från Närhälsan

Här hittar du aktuell information från Närhälsan.

Du kan göra mycket själv för att förhindra att du råkar ut för ett fall och de konsekvenser som kan följa av det. Här följer några tips som kan hjälpa dig att stå stadigare på benen.

Nu finns 30 dietister i hela regionen som en helt ny enhet inom Närhälsan. En dietist arbetar med att utreda och behandla näringstillstånd. De jobbar även med att bland annat förebygga ohälsosamma matvanor.

Så här års blir många förkylda. Näsan rinner, huvudet spränger och ögonen kliar. Du känner säkert igen dig. Men vad kan man göra mot eländet?

Är du trött på alla kostråd som sköljer över oss? Då är du inte ensam. Som tur är finns det några enkla saker du kan göra för att äta hälsosamt.

För tredje året i rad arrangeras Seniormässan i Göteborg och Närhälsan kommer att finnas på plats för att prata om hälsa och det friska åldrandet. Något som tar avstamp i individens möjligheter att reflektera över sin hälsa och levnadsvanor och påbörja en förändring mot ett hälsosammare liv.

De flesta av Närhälsans mottagningar, även rehabmottagningar och barnmorskemottagningar, är öppna i sommar.

Närhälsans ungdomsmottagningar i Skaraborg är först i landet med att träffa ungdomar via videomöten. Intresset för den nya tjänsten var stor bland besökarna på Vitalis e-hälsomässa i Göteborg.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:38