Närhälsan Stenungsund rehabmottagning

Kontakta oss

Telefonnummer

Visa fler uppgifter Dölj fler uppgifter För Närhälsan Stenungsund rehabmottagning

Besök

Öppettider

  • måndag 7:30 - 17:30
  • tisdag 8:30 - 16:00
  • onsdag 7:30 - 17:30
  • torsdag 7:30 - 16:00
  • fredag 7:30 - 15:00

Besöksadress

Jullen 4
444 30 Stenungsund

Vi tar även emot vissa besök i våra lokaler i Nösnäs.
Telefon: 070-090 18 54
Adress: Nösnäsvägen 2
444 47 Stenungsund

Visa fler uppgifter Dölj fler uppgifter För Närhälsan Stenungsund rehabmottagning

  • Lunchstängt
    måndag - fredag 12:15 - 13:00

Visa adress på Google Maps

Visa adress på Google Maps

Yttre vägbeskrivning

Beläget vid Kulturhuset, Fregatten, södra delen av Stenungstorg. Söderifrån: Sväng vänster vid Cirkel K och McDonalds, kör ca 500 meter, sväng vänster vid skylt Vårdcentral. Mottagningen ligger i samma hus som Närhälsan Stenungsund Vårdcentral men med ingång i hörnet mot Kulturhuset Fregatten. Norrifrån: Kör in mot Stenungstorg på Stenunge Allé, sväng höger vid skylt Vårdcentral. I ö se ovan.

Inre vägbeskrivning

bottenvåningen

Postadress

Närhälsan Stenungsund Rehabmottagning
Jullen 4
444 30 Stenungsund

Enhetschef

Lisa Hinnerson
070-526 85 25

Ett rörligare, ​ starkare, skönare liv​

På en rehabmottagning får du hjälp att förbättra ditt välbefinnande. Om du har smärta eller besvär efter en skada eller operation, eller om du lider av stress och sömnsvårigheter, är du välkommen hit. Tillsammans med dig gör vi en personlig plan för din rehabilitering, så att du kan leva ett mer aktivt liv.

Du behöver inte söka via vårdcentralen, utan kan vända dig direkt till oss på rehab.

Mamma tränar med sitt barn.

Vad vi behandlar

På rehabmottagningen kan du få stöd, råd och behandling vid olika besvär. Nedan kan du läsa om vilka utbud och behandlingar som finns på mottagningen:

Akupunktur

Behandling med akupunktur används främst i smärtlindrande syfte. Nålsticken aktiverar kroppens produktion av smärtstillande ämnen och/eller spärrar smärtimpulser.


Andningsbesvär

Vid KOL och andra sjukdomar som påverkar andningen, exempelvis astma, kan vi hjälpa dig med andningstekniker och om hur du kan vara fysiskt aktiv och hantera vardagen på bästa sätt.


Artrosskola

Du får lära dig mer om artros, vilka behandlingsmetoder som finns och vad du själv kan göra för att må bättre. Du får kunskap, stöd och vägledning om vad du kan göra för att lindra smärta och förbättra din rörlighet. Du får hjälp med träningsprogram och att anpassa dina aktiviteter till den nivå som passar dig. 


Balanssvårighet

Upplever du att det kan vara svårt att hålla balansen eller är du orolig för att ramla? Med träning kan du förbättra både balans och styrka. Balansträningen utgår från din förmåga och har olika svårighetsgrader för att kunna utmana din balans på en lagom nivå. Du får även råd om hur du i vardagen kan minska risken att falla.


Besvär under och efter graviditet

Under och efter graviditeten är det vanligt med smärta från rygg och bäcken. Även domningar i hand och fingrar kan förekomma. Vi kan hjälpa dig med lämliga åtgärder för att minska dessa besvär.


Bäckenbottenbesvär

Vid besvär med urinläckage, täta trängningar, avföringsläckage eller smärtproblematik kan träning av bäckenbotten minska besvären. Du får råd om hur du hanerar besvären samt samt hur du tränar bäckenbottenmuskulaturen.


Hjärt- och kärlsjukdom

Fysisk träning är viktig för att minska risken för hjärt- och kärlsjukdom. Fysisk träning är också en viktig del i rehabiliteringen vid hjärt- och kärlsjukdomar. Tillsammans anpassar vi träningen till rätt nivå utifrån dina förutsättningar.


Långvarig smärta

Smärta som varar en längre tid kan göra att du får sämre hälsa och livskvalitet. Smärtan kan leda till trötthet, stelhet, sömnstörningar och svårigheter att utföra dagliga aktiviteter. Hos oss får du kunskap om hur smärta fungerar och får hjälp med behandling, till exempel avspänning eller fysisk aktivitet.


Medicinsk yoga

Medicinsk yoga vänder sig till dig som upplever någon form av stress, ångest eller smärtrelaterade besvär.


Motions- och idrottsskador

Vid skada eller problem som uppstått efter idrott eller träning kan du få hjälp med att komma tillbaka. Efter undersökning lägger vi gemensamt upp en personlig plan för din rehabilitering så att du så snart som möjligt kan börja träna igen vare sig du tränar på elitnivå eller för att må bra.


Neurologisk sjukdom eller skada

Vid neurologisk sjukdom eller skada får du hjälp med åtgärder, behandling och träning. Det kan gälla vid långvarig sjukdom eller efter en sjukhusperiod.


Postcovid

Om du har varit sjuk i covid-19 och har kvarvarande symtom med till exempel andningsbesvär, trötthet, nedsatt balans, oro, ångest eller sömnsvårigheter kan rehab hjälpa dig tillbaka.


Rygg- och nackbesvär

Smärta i rygg eller nacke är vanligt förekommande. Efter undersökning får du råd om hur du kan lindra smärta, öka din rörlighet, styrka och stabilitet för att minska och förebygga besvär. Vid behov kan du också få hjälp med smärtlindrande behandling.


Stress

Stress som pågår under en längre tid kan påverka din hälsa och ditt välmående. Hos oss får du lära dig mer om stress, hur du skapar struktur som kan ge balans mellan aktivitet och vila i vardagen. Fysisk aktivitet och olika former av avspänning är också bra redskap att ha för att minska stress.


Sömnsvårigheter

Har du svårt att somna, har oregelbunden sömn eller vaknar för tidigt? Vi ger dig ökad kunskap om sömn och hur du kan hantera dina sömnbesvär. Det kan handla om att kartlägga dina sömnvanor, hur du kan bli hjälpt av fysisk aktivitet eller olika avspänningstekniker.



Fysioterapi

Minska smärta och bli starkare

Hos vår fysioterapeut/ sjukgymnast får du en personlig plan för din rehabilitering med aktiviteter och träning som kan hjälpa dig att må bättre, göra dig starkare och bidra till ett mer aktivt liv.

Behandling kan hjälpa om du till exempel har:

  • smärta i nacke, axlar, rygg
  • stela leder och spända muskler
  • idrotts- och motionsskador
  • neurologiska sjukdomar
  • stress och oro kan ge smärta i kroppen. Då kan metoder som stresshantering och avslappningsövningar hjälpa.

Dina behov avgör vilken behandling och träning som passar dig bäst; på egen hand eller i grupp, hemma eller hos oss.


Arbetsterapi

Mer flyt i vardagen

Har du svårt att klara av din vardag, ditt arbete eller din fritid? Vår arbetsterapeut hjälper dig att hitta lösningar och nya sätt att få en fungerande vardag och ett så aktivt liv som möjligt.

Tillsammans gör vi en personlig rehabiliteringsplan med aktiviteter och träning. Det kan handla om:

  • hur du får bättre struktur och balans i din vardag
  • hur din bostad kan anpassas för att underlätta ditt dagliga liv
  • ergonomisk rådgivning och tekniker för att använda kroppen på rätt sätt
  • led- och handträning

Hjälpmedel

Ibland räcker det inte med vilja eller träning. Då kan arbetsterapeuten hjälpa dig med att prova ut personliga hjälpmedel som gör din vardag enklare.


Aktuellt från Närhälsan

  • Vad är sepsis?

    Idag uppmärksammar vi sepsis, förr kallad blodförgiftning, som kan vara ett livshotande tillstånd.

  • Orolig inför skolstart?

    Snart börjar skolan igen för många och det är dags att hitta tillbaka till vardagen. En del unga känner sig oroliga inför skolstarten medan andra ser fram emot den.

  • Experternas sommartips för semestern

    Värme, bett, alkohol och bad. Läs experternas bästa råd för att undvika sommarplågor och slippa uppsöka vård i sommar.


Vårdval Rehab

Enheten ingår i Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Det innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till.

Chatta med Liv