Sheyda Sofizadeh - Årets diabetessjuksköterska

Publicerad:
Sheyda Sofizadeh får ta emot pris för "Årets diabetessjuksköterska"

Årets diabetessjuksköterska är en utmärkelse som går till en sjuksköterska som under längre tid bidragit till ökad kvalitet inom diabetesvården genom sitt kunnande, engagemang och agerande. Priset delas ut av Svensk förening för sjuksköterskor inom diabetesvård.

I år delades priset för ”Årets diabetessjuksköterska” ut till Sheyda Sofizadeh som arbetar på Dalaberg vårdcentral med motiveringen:

”Sheyda delar med sig av sin kunskap och är generös med uppmuntran till patienter och kollegor. Närhälsan Dalaberg Vårdcentral har tack vare Sheyda haft toppresultat i NDR flera år i rad och 2019 var inget undantag utan en topp!”

Hur känns det att få utmärkelsen som ”Årets diabetessjuksköterska”?

- Det är självklart en stor ära att ta emot utmärkelsen. Samtidigt är jag glad och tacksam över att jag jobbar i en organisation där alla hjälper varandra, säger Sheyda Sofizadeh.

Varför tror du att just du fick detta pris?

- På podiet nämndes mitt engagemang för patienterna, förmågan att samarbeta i grupp samt nätverkande för att sprida information om diabetes. Vidare nämnde de mina artiklar och presentationer i olika sammanhang. Vilka andra kriterier juryn har vet jag faktiskt inte så mycket om.

Sheyda studerade till sjuksköterska på Högskolan Väst i Trollhättan, där det var en fin och pedagogisk miljö med mycket erfarna lärare. Därefter arbetade hon en kort period på njuravdelningen på NÄL och blev uppmärksam på njursvikt som oftast orsakas av diabetes. Där väcktes hennes intresse för att specialisera sig på diabetes.

- Jag vet att man kan göra mycket för patienterna och det är det vi gör på Dalabergs vårdcentral, där vi är ett väldigt bra team och har en engagerad ledning. Vi ger alltid en individanpassad diabetesvård oavsett individens bakgrund och utbildningen är en kulturanpassad diabetesvård. Vi ger en patientnära vård som är evidensbaserad. Vi engagerar patienten i sin diabetes och ser individen bakom deras sjukdom. Det är viktigt för oss att patienten blir sedda av oss och får förtroende.