Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi finns här för dig under coronautbrottet 

Just nu hjälper vi allt fler via videomöte eller telefon, och om det behövs kan du göra ett besök på våra mottagningar.  

Det som är viktigt att komma ihåg är att inte komma till oss om du har förkylningssymptom. Ring, så diskuterar vi hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Ditt bokade besök gäller som vanligt om du inte hört något från oss och inte har förkylningssymptom.

För enklare besvär kan du själv boka ett videomöte med läkare, sjuksköterska eller psykolog i appen Närhälsan Online . Du kan också träffa rehab i ett digitalt vårdmöte.

Till BVC ber vi att endast en medföljande är med barnet på besöket.  

Läs mer om hur Närhälsan jobbar med covid-19 

Skydda dig och andra från smittspridning
Protect yourself and others 

Information på svenska   Information in English   Information in other languages 

Närhälsans ungdomsmottagningar i Skaraborg först i landet med virtuell mottagning

På lördag den 3 december öppnar Närhälsan en virtuell ungdomsmottagning där ungdomar kostnadsfritt kan ladda ner en app och genomföra ett videomöte med personal på ungdomsmottagningen. Den här typen av virtuell ungdomsmottagning är den första i sitt slag i Sverige.

Det är ungdomsmottagningarna i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde som är först ut att möta ungdomarna på deras egen arena.

Virtuella vårdmöten fungerar precis som precis som vanliga besök, med skillnaden att patienten och vårdgivaren befinner sig på olika platser och kommunicerar genom videosamtal. Genom en app loggar besökaren in till en virtuell ungdomsmottagning och får besked om hur lång väntetiden är. Besökaren blir sedan ”uppringd” när det är dags för videomötet.

Via videomötet kan ungdomar få hjälp med bland annat preventivmedel, hjälp kring ångest, deppighet och stress, relationsfrågor, familj och sexualitet.

– Vi tror att detta passar ungdomar väldigt bra eftersom det är ett enkelt och smidigt sätt att möta ungdomsmottagningen. Videomötet sker dessutom i en miljö där de ofta befinner sig, nämligen den digitala. Det ska bli väldigt spännande att se hur ungdomarna tar emot detta, säger Charlotte Lundholm, projektledare för Digitala vårdmöten i Närhälsan.

Digitala vårdmöten i Närhälsan är ett pilotprojekt som ska pågå fram till våren då det kommer att utvärderas.

Öppettider

Den virtuella ungdomsmottagningen har egna öppettider med start 3 december 2016.
Lördag   11:30-13:30 (varannan lördag)
Måndag 17-18:30
Torsdag 10:30-12
Fredag   13-14:30
Julafton, Nyårsafton, Trettonhelgen – stängt.

Gratis

Besöket är som vanligt gratis för alla som är under 25 år,

Säkerhet

All datatrafik i Närhälsan Online, inklusive videomötestrafik, skyddas med kryptering. Identitet verifieras med e-legitimation (BankID) för både patient och vårdgivare. Ingenting som du och din vårdgivare skriver till varandra i tjänsten sparas. All data är krypterad och behandlas enligt personuppgiftslagen (PUL) och patientdatalagen (PDL).

Krav för att använda Närhälsan Online?

Appen Närhälsan Online kan användas på smartphone eller platta. Appen finns att ladda ner både till iOS och Android. iOS-enheten måste ha iOS 8 eller senare version. Android-appen kräver Android 4.4 (KitKat) eller senare version. För att kunna logga in behövs även Mobilt Bank-ID.

Mer om den virtuella ungdomsmottagningen


Senast uppdaterad: 2019-10-18 14:01