Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

PCR-provtagning covid-19 – Gå in på din vårdcentrals sida för tider och bokning. Tiderna fylls på kontinuerligt.

Vaccination mot covid-19 pågår just nu för äldre i särskilt boende och startar inom kort för personer med hemtjänst samt vuxna som lever tillsammans med någon i denna riskgrupp. Du som ingår i dessa grupper kommer att bli kontaktad gällande din vaccination.
Övriga grupper kan ännu inte boka tid. Vi uppdaterar informationen löpande. Vill du veta mer - läs mer här. 

Tack att ni som kan använder våra e-tjänster istället för att ringa.

Närhälsans ungdomsmottagningar i Skaraborg först i landet med virtuell mottagning

Publicerad: Uppdaterad:

På lördag den 3 december öppnar Närhälsan en virtuell ungdomsmottagning där ungdomar kostnadsfritt kan ladda ner en app och genomföra ett videomöte med personal på ungdomsmottagningen. Den här typen av virtuell ungdomsmottagning är den första i sitt slag i Sverige.

Det är ungdomsmottagningarna i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde som är först ut att möta ungdomarna på deras egen arena.

Virtuella vårdmöten fungerar precis som precis som vanliga besök, med skillnaden att patienten och vårdgivaren befinner sig på olika platser och kommunicerar genom videosamtal. Genom en app loggar besökaren in till en virtuell ungdomsmottagning och får besked om hur lång väntetiden är. Besökaren blir sedan ”uppringd” när det är dags för videomötet.

Via videomötet kan ungdomar få hjälp med bland annat preventivmedel, hjälp kring ångest, deppighet och stress, relationsfrågor, familj och sexualitet.

– Vi tror att detta passar ungdomar väldigt bra eftersom det är ett enkelt och smidigt sätt att möta ungdomsmottagningen. Videomötet sker dessutom i en miljö där de ofta befinner sig, nämligen den digitala. Det ska bli väldigt spännande att se hur ungdomarna tar emot detta, säger Charlotte Lundholm, projektledare för Digitala vårdmöten i Närhälsan.

Digitala vårdmöten i Närhälsan är ett pilotprojekt som ska pågå fram till våren då det kommer att utvärderas.

Öppettider

Den virtuella ungdomsmottagningen har egna öppettider med start 3 december 2016.
Lördag   11:30-13:30 (varannan lördag)
Måndag 17-18:30
Torsdag 10:30-12
Fredag   13-14:30
Julafton, Nyårsafton, Trettonhelgen – stängt.

Gratis

Besöket är som vanligt gratis för alla som är under 25 år,

Säkerhet

All datatrafik i Närhälsan Online, inklusive videomötestrafik, skyddas med kryptering. Identitet verifieras med e-legitimation (BankID) för både patient och vårdgivare. Ingenting som du och din vårdgivare skriver till varandra i tjänsten sparas. All data är krypterad och behandlas enligt personuppgiftslagen (PUL) och patientdatalagen (PDL).

Krav för att använda Närhälsan Online?

Appen Närhälsan Online kan användas på smartphone eller platta. Appen finns att ladda ner både till iOS och Android. iOS-enheten måste ha iOS 8 eller senare version. Android-appen kräver Android 4.4 (KitKat) eller senare version. För att kunna logga in behövs även Mobilt Bank-ID.

Mer om den virtuella ungdomsmottagningen


Publicerad:
Uppdaterad: