Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Påfyllnadsdos mot covid-19 från 1:a september

Från 1:a september erbjuder vi påfyllnadsdos till dig som är 80 år eller äldre eller har kommunal hälso- och sjukvård. Övriga hänvisas i första hand till andra vaccinatörer.

Från 1 september rekommenderas alla som är 65 år eller äldre, eller har fyllt 18 år och tillhör en riskgrupp, att ta en påfyllnadsdos med vaccin mot covid-19. Även personer som är mellan 18 och 64 år kan ta en påfyllnadsdos om de vill. Du hittar alla vaccinatörer på Västra Götalandsregionens samlingssida. 

För att ta påfyllnadsdos ska det ha gått minst fyra månader sedan den senaste dosen togs. I Västra Götaland finns det gott om vaccintider, såväl bokningsbara som på drop-in. Du hittar alla vaccinatörer via VGR:s samlingssida

De som är 65 år eller äldre, eller som har fyllt 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas att ta en påfyllnadsdos. För övriga invånare finns däremot ingen sådan rekommendation.

Rekommendationer från 1 september

Från och med den 1 september rekommenderar Folkhälsomyndigheten följande:

  • Vuxna från 65 år samt personer i riskgrupp från 18 år rekommenderas ytterligare en påfyllnadsdos inför kommande höst- och vintersäsong. Rekommendationen gäller alla som har ökad risk för allvarlig covid-19-sjukdom: gravida, personer med nedsatt immunförsvar, personer med hjärt- och lungsjukdom med flera grupper. De finns listade på sidan Information till riskgrupper om covid-19.
  • Vuxna 18–64 år rekommenderas vaccination med tre doser, med andra ord samma som nuvarande rekommendation. Den som vill ta ytterligare en påfyllnadsdos, dos 4, inför kommande säsong kan göra det, men det är en möjlighet, ingen rekommendation.
  • Barn 12–17 år rekommenderas vaccination med två doser, det vill säga att nuvarande rekommendation kvarstår. Utöver det rekommenderas barn i särskilda grupper vaccination från 5 års ålder, också enligt nuvarande rekommendation.

Vaccination i Västra Götaland

De som är 80 år och äldre kommer att kontaktas av sin vårdcentral för vaccination.

Övriga är välkomna till en valfri vaccinationsmottagning i Västra Götaland.

Hitta lediga tider

Alla platser för vaccination i Västra Götaland finns på samlingssidan för lediga tider.


Senast uppdaterad: 2023-06-16 08:39