Primärvårdssverige samlas i Göteborg för framtidskonferens

1-2 oktober samlas tusentals medarbetare, ledare och beslutsfattare inom primärvård från hela landet för att diskutera framtidens primärvård. Socialminister Lena Hallengren och regeringens utredare för Samordnad utveckling för god och nära vård, Anna Nergårdh, är några av de svenska högaktuella talarna.

Läs allt om konferensen här och följ oss på sociala medier.

Internationella gäster

Internationellt gästas konferensen av Douglas K. Eby och Terry Simpson, två läkare som byggt upp sjukvårdssystem i Alaska som förbättrat hälsan hos befolkningen, samt Zayna Khayat, framtidsstrateg från Kanada som kommer ge exempel från branschutveckling i flera delar av världen.

Ett gediget program

Programmet med 20 talare och 140 medverkande på 64 seminarier och workshops bådar för en bred och spännande mötesplats. 

- Vi är stolta och glada över att få skapa ett event som samlar, inspirerar och engagerar kring de viktiga framtidsfrågorna i primärvården, säger Marie-Louise Gefvert, primärvårdsdirektör på Närhälsan, Västra Götalandsregionens primärvård som är årets värd för konferensen.
- Primärvården spelar en huvudroll i den stora omdaningen av svensk hälso- och sjukvård som börjar ta form just nu. Det är en spännande tid vi lever i, framtiden är nu, som ju är konferensens tema.

Konferensen hålls på Svenska Mässan Congress den 1-2 oktober 2019.

Förkonferens - primärvårdens framväxt och nuläge

FoU Primärvård Västra Götalandsregionen arrangerar en förkonferens på eftermiddagen 30 september om primärvårdens framväxt och nuläge, om en kunskapsorganisation i förändring och vilka krav och möjligheter det medför för forskningen.  Förkonferensen hålls på Världskulturmuseum.