Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Veckans nyheter om covid-19 och vaccinering

Nyheter vecka 19 om covid-19 och vaccineringen i Närhälsan.

Fas 4 igång för 50+

Västra Götalandsregionen beslutade i måndags 10 maj att starta fas 4 för 50-plussare i hela regionen, en vecka tidigare än planerat. Vårdcentralerna lägger ut bokningsbara tider på hemsidorna i takt med att de får vaccin.

Riskgrupper

Personer 18-49 år som tillhör riskgrupp enligt Folkhälsomyndighetens definition kommer snart att kunna boka tid. Information om startdatum kommer inom kort.

Här bokar du tid

Den 18 maj öppnar en gemensam bokningssida på 1177.se som ska göra det enklare att hitta lediga tider i sitt närområde. Redan nu finns där en lista med länkar till alla vaccinatörer som du kan välja mellan: https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/
Du som inte har Bank-id kan ringa vårdcentralen och få hjälp med bokningen.

Vid vaccineringen

Observera att många av våra vårdcentraler vaccinerar i andra lokaler än på vårdcentralen, eller på större vaccinationsmottagningar. Läs noga platsangivelsen när du bokar.
 
Ta med legitimation och kom helst i kortärmat. Skriv ut, fyll i och ta med hälsodeklarationen om du har möjlighet. Annars löser vi det på plats.

Förlängda rekommendationer

Smittspridningen av covid-19 sjunker i Västra Götaland men minskningen går långsamt. De skärpta regionala rekommendationerna förlängs därför till och med 6 juni.
Läs om de regionala rekommendationerna

_ _ _

En riktigt skön helg önskar vi dig!

Följ Närhälsan på Facebook


Senast uppdaterad: 2021-05-14 18:23