Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Övergripande information om vaccination mot covid-19

2021-06-14: Du får boka tid om du är 45 år och äldre eller har fyllt 18 år och tillhör riskgrupp. Se alla platser och boka. Tänk på att du ska kunna ta dos 2 på samma plats som dos 1 om sju veckor. Kom helst i kortärmat, ta med legitimation och gärna en ifylld hälsodeklaration. Hälsodeklarationen på flera språk här.
Närhälsan utfärdar inte vaccinationsintyg. Läs om covidbevis här.

För allmän information om vaccination läs på 1177.se eller ring telefontjänsten tel: 010-473 94 30.

Veckans nyheter om covid-19 och vaccinering

Publicerad:

Nyheter vecka 20.

Vaccintillgång

Det råder vaccinbrist och i fas 4 får nu vårdcentralerna en mindre andel av de doser som kommer till regionen. Den här och kommande två veckor vaccinerar vi främst med dos 2 till dem som redan fått sin första dos.

Närhälsans utbud

Närhälsans vårdcentraler vaccinerar på 40 olika platser i Västra Götaland, varav åtta är större gemensamma vaccinationsmottagningar.

Se lediga tider

Just nu är det du som under året är 50 år eller äldre som får boka tid. Boka via 1177.se. Där finns en lista med alla vaccinationsmottagningar kommunvis. Vid Närhälsans länkar står det hur många lediga tider som finns.

DOS 2

När du bokar tid, tänk på att du ska kunna ta andra dosen på samma plats som första dosen, på den tid du blir tilldelad. Dos 2 bokas in när du får din dos 1.

Hälsodeklarationen på olika språk

Fyll gärna i och ta med hälsodeklarationen till vaccinationen. Förutom svenska finns den på 20 andra språk.

Hälsodeklarationen på olika språk

_ _ _

Var rädd om dig och trevlig helg!

Följ Närhälsan på Facebook


 


Publicerad: