Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Veckans nyheter om covid-19 och vaccinering

Nyhetssammanfattning vecka 21.

Vem vaccineras?

Just nu är det du som under året är 50 år och äldre som får boka tid. Från vecka 23 planeras bokningen öppna för 45+ och riskgrupper 18 år och äldre. Vi återkommer så snart vi har mer information.

Boka via webben

Bokning sker via 1177.se där alla vaccinatörer och lediga tider visas. Om det inte finns tider på webben så har vi heller inga tider att erbjuda via telefon. Bokning via telefon är endast till för dem som inte kan använda webbokning.
Här hittar du alla vaccinatörer

Vaccinleveranser

Det är fortfarande vaccinbrist och nästa vecka får vi mest dos 2. På många platser kommer det fortsatt vara svårt att hitta tider, eftersom vi inte får så stor leverans av dos 1. Vecka 23 väntas leveranserna öka.
Läs här vilka av Närhälsans mottagningar som får vaccin för dos 1 vecka 22

Avbokning

Om du har bokat din tid för vaccination hos oss via webben så kan du också avboka där, exempelvis om du är förkyld. Logga in på 1177.se och gå till Bokade tider.

Vaccinationsintyg

När du vaccinerar dig får du ett vaccinationskort på svenska. Där står det vilket vaccin du fått och när du fick det. Vi utfärdar däremot inga vaccinationsintyg. Det sker på nationell nivå, där eHälsomyndigheten utfärdar ett digitalt bevis. Förväntad start senast 1 juli.
Läs mer på eHälsomyndighetens sida
_ _ _ 
 
Smittan minskar och färre behöver sjukhusvård. Bra kämpat så här långt, vi behöver hålla i ett tag till.

Följ Närhälsan på Facebook

 

Senast uppdaterad: 2021-05-28 16:07