Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Veckans nyheter om covid-19 och vaccinering

Nyhetssammanfattning vecka 22.

45+ och riskgrupper

Från den 8 juni får man boka tid om man under året är 45 år och äldre eller har fyllt 18 år och tillhör riskgrupp. Personer i riskgrupp får besvara frågor om sina riskfaktorer i samband med bokningen.
Läs på Folkhälsomyndighetens webbplats vilka som tillhör riskgrupp

Hitta lediga tider

För att hitta lediga tider och boka – gå in på 1177.se och klicka på "Boka tid för vaccination". Ett tips är också att ladda ner vår app Närhälsan Online. Där finns snabblänkar till sidorna som visar var det finns tider att boka för både provtagning och vaccination mot covid-19.

Dos 2 om sju veckor

Var noga när du bokar dos 1 att du har möjlighet att få dos 2 på samma plats, sju veckor efter första dosen. Sjuveckorsintervallet gäller från och med den här veckan för vaccinen från Pfizer och Moderna.

Vaccinleveranser

Från och med nästa vecka ökar leveranserna av dos 1 till Västra Götalandsregionen. Vi är riggade för att kunna vaccinera på många orter i regionen, även om vi får en liten andel av allt vaccin som levereras.
Se var vi vaccinerar och vilka av våra mottagningar som får vaccin för dos 1 vecka 23

Regionala rekommendationer hävs

Smittspridningen fortsätter att minska i Västra Götaland och antalet inneliggande på sjukhus med covid-19 blir färre. Därför upphör nu de regionala rekommendationerna och från och med 7 juni är det enbart de nationella allmänna råden som gäller.

_ _ _

Ta det lugnt i solen – trevlig helg!

Följ Närhälsan på Facebook


Senast uppdaterad: 2023-04-14 10:30