Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Veckans nyheter om covid-19 och vaccinering

Nyhetssammanfattning vecka 51.

Dos 1, 2 och 3

Alla som är 12 år eller äldre rekommenderas att ta dos 1 och 2. Dos 3 erbjuds just nu till personer som i år är 60 år eller äldre och medicinska riskgrupper.
Från den 10 januari sänks åldersgränsen för dos 3 till 18 år, och det måste ha gått minst 6 månader sedan dos 2. Ta med ditt vaccinationskort eller covidbevis.
Via 1177.se kan du se var det finns lediga tider och boka.

Svar på PCR-test

Just nu är det väldigt många som testar sig för covid-19 (PCR-test). Laboratorierna jobbar på för fullt, men det kan dröja några dagar innan svar kommer. Vi ber dig som väntar att ha tålamod och stanna hemma i väntan på svar. På så vis hjälps vi åt att minska smittspridningen, som just nu ökar i Västra Götaland. Tack för att du testar dig!

Öppettider jul och nyår

Vi har stängt för vaccination och PCR-provtagning under helgdagar. Våra jourcentraler har öppet som vanligt för andra besvär som inte kan vänta. Och i appen Närhälsans Online kan du boka tid och genomföra ett digitalt vårdmöte under årets alla dagar. Hitta din mottagning och se öppettider på narhalsan.se

Nya rekommendationer

Folkhälsomyndighetens prognoser visar att den ökade smittspridningen kan bli omfattande i mitten av januari. Från den 23 december gäller därför nya åtgärder. Bland annat rekommenderas alla att arbeta hemifrån om arbetet tillåter det och vid offentliga tillställningar inomhus med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster. På folkhalsomyndigheten.se hittar du samtliga nya restriktioner.
  

Vi på Närhälsan önskar God Jul & Gott Nytt År! Var rädd om dig själv och andra.

Följ Närhälsan på Facebook!


Senast uppdaterad: 2021-12-21 15:13