Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

PROVTAGNING COVID-19: Just nu är det hög efterfrågan på pcr-tester vilket kan medföra längre svarstider och brist på provtagningsmaterial. Se var det finns lediga tider för provtagning. Hittar du ingen tid så stanna hemma enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, om du har förkylningssymtom. 

Veckans nyheter om vaccineringen och covid-19

Publicerad:

Nyhetssammanfattning vecka 30.

Vilka vaccineras?

Nu vaccineras du som fyllt 18 år eller är äldre. På 1177.se visas var det finns lediga tider att boka.

16-17-åringar

Från och med den 11 augusti kan ungdomar födda 2005 och tidigare börja boka vaccinationstid. Bokningen går till på samma sätt som för övriga och vårdnadshavare behöver ge samtycke. Mer information kommer.

Färre doser i augusti

Tillgången på vaccin ser ut att bli betydligt mindre under augusti. En stor del av leveranserna behöver dessutom då användas till att ge dos 2. Leveranserna blir större från och med september.

Vaccinera dig

Vaccinationen är kostnadsfri. Två doser behövs för ett effektivt och långvarigt skydd mot covid-19. Tillsammans stoppar vi pandemin.

Ha en fortsatt fin sommar och var rädd om dig själv och andra!

Följ Närhälsan på Facebook!


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-07-30 13:20