Veckans nyheter om vaccineringen och covid-19

Uppdaterad:
Publicerad:

Nyhetssammanfattning vecka 27.

Vilka vaccineras?

Nu vaccineras du som fyllt 18 år eller är äldre. Efterfrågan är stor på vaccinationstider så ha tålamod och återkom om tiderna är slut, tider läggs upp löpande. https://www.vgregion.se/ov/vaccinationstider/bokningsbara-tider/.  

Ta med hälsodeklaration

Fyll gärna i och ta med hälsodeklarationen till vaccinationen. Förutom svenska finns den på 20 andra språk här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/h/halsodeklaration--vuxna--vaccination-mot-covid-19/ 

600 000 doser i Närhälsan 

Vi är så stolta över att vi i Närhälsan under 2021 har vaccinerat 600 000 doser samtidigt som vi har utfört 500 000 PCR-tester. Närhälsan har därmed vaccinerat hälften av alla doser som givits i VGR. Ett stort tack till alla medarbetare som har gjort detta möjligt.  

Fall vid utlandsresor

Även denna sommar är det klokt att "hemestra". Detta då vi ser att oväntat många blir smittade vid utlandsresor. Här får du tips på vad du kan göra i Västra Götaland! https://vgrfokus.se/2021/06/stora-hemesterlistan-20-utflyktsmal-i-vastra-gotaland/ 

Var rädda om varandra

Även om många nu börjar få både sin första och andra dos är 40 procent av alla över 18 år fortsatt ovaccinerade. Detta i kombination med deltavarianten ökar gör att det är jätteviktigt att fortsätta att följa restriktioner. Håll avstånd ….håll ut!! 

_ _ _
 

Tack för att du vaccinerar dig! 

Följ Närhälsan på Facebook!