Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Veckosammanfattning v.14

Här är veckans sammanfattning om covid-19 och vaccineringen i Närhälsan.

JUSTERAD TIDSPLAN
Alla 65 år och äldre skall ha fått möjlighet att få dos 1 senast 16 maj. Alla 18 år och äldre ska ha fått möjlighet att få dos 1 senast 15 augusti.

VACCINERA DIG PÅ DIN VÅRDCENTRAL
För dig som ska vaccineras på en vårdcentral i fas 1-3 så ansvarar den vårdcentral där du är listad för din vaccinering. Din vaccinationsdos kommer alltså att levereras till din vårdcentral när det är din tur. Är bosatt på annan ort under en längre tid, och har svårt att ta dig till din vårdcentral, så försöker vi lösa det, men huvudregeln är att man går till sin egen vårdcentral.

VI KONTAKTAR ALLA 75+
Om du är 75 år eller äldre och inte har blivit kontaktad under april månad så kan du ringa din vårdcentral.

BEDRAGARE I FARTEN
När vi ringer från vårdcentralen ber vi dig aldrig att legitimera dig med BankID eller bankdosa. Vaccination mot covid-19 är gratis.

ALLA FÅR VACCIN
De äldsta vaccineras först, eftersom hög ålder är den största riskfaktorn. Tack för att du respekterar turordningen. Bokningar i fel åldersgrupp tas bort.

SMITTOLÄGET
Det är fortsatt en hög smittspridning och den brittiska mutationen av viruset dominerar. Relativt sett är det nu fler yngre som behöver sjukhusvård och antalet bland de yngre som blir allvarligt sjuka ökar.

Senast uppdaterad: 2021-04-12 16:26