Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Veckosammanfattning vecka 17

Veckans nyheter om covid-19 och vaccineringen i Närhälsan.

FAS 3 FÖR 60-PLUSSARE
Är du 60 år eller äldre så är det din tur att få vaccin mot Covid-19. Många vårdcentraler har redan inlett fas 3 och nu är vaccintillgången god så allt fler kan erbjuda vaccinationstider. Läs mer på din vårdcentrals hemsida.

FAS 3 18 – 59 ÅR
Från vecka 18 börjar sjukhusen kalla personer 18 – 59 år med sjukdom eller tillstånd och som kontrolleras på sjukhus. De vaccinerar i åldersordning, de äldsta först.

FAS 4 18 – 59 ÅR
För de som inte kallats av sjukhusen startar vårdcentraler och vaccinationsmottagningar bokning preliminärt från vecka 20. På vårdcentralerna startar vi med gruppen 50 – 59 år.

SKYDD EFTER VACCIN
Redan tre veckor efter första dosen har du ett bra skydd mot allvarlig sjukdom. Fortsätt ändå att följa de allmänna råden när du är vaccinerad. Här berättar en av våra specialistläkare mer:
https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/aktuellt-fran-narhalsan/vilket-skydd-har-jag-efter-vaccinering/

FÖRLÄNGDA REKOMMENDATIONER
Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög i Västra Götaland. Smittskyddsläkaren har därför beslutat att förlänga de skärpta regionala rekommendationerna till och med 16 maj.
https://vgrfokus.se/2021/04/skarpta-rekommendationer-i-vastra-gotaland-forlangs-till-16-maj/

_ _ _ _ _

Vi önskar dig en trevlig och smittsäker valborg och 1:a maj.


Senast uppdaterad: 2021-05-01 23:56