Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Övergripande information om vaccination mot covid-19

2021-05-14: Du som under året är 50 år eller äldre kan boka tid för vaccinering på 1177.se. Där finns listan med alla vaccinationsmottagningar. Om det inte finns lediga tider på din vårdcentral så har de inte mer vaccin för närvarande. Försök igen senare.
Välj själv var du vaccinerar dig, men tänk på att du helst ska kunna ta dos 2 på samma mottagning. Följ åldersordningen, ta gärna med ifylld hälsodeklaration och kom i kortärmat.

För allmän information om vaccination läs på 1177.se eller ring telefontjänsten tel: 010-473 94 30.

Veckosammanfattning vecka 17

Publicerad: Uppdaterad:

Veckans nyheter om covid-19 och vaccineringen i Närhälsan.

FAS 3 FÖR 60-PLUSSARE
Är du 60 år eller äldre så är det din tur att få vaccin mot Covid-19. Många vårdcentraler har redan inlett fas 3 och nu är vaccintillgången god så allt fler kan erbjuda vaccinationstider. Läs mer på din vårdcentrals hemsida.

FAS 3 18 – 59 ÅR
Från vecka 18 börjar sjukhusen kalla personer 18 – 59 år med sjukdom eller tillstånd och som kontrolleras på sjukhus. De vaccinerar i åldersordning, de äldsta först.

FAS 4 18 – 59 ÅR
För de som inte kallats av sjukhusen startar vårdcentraler och vaccinationsmottagningar bokning preliminärt från vecka 20. På vårdcentralerna startar vi med gruppen 50 – 59 år.

SKYDD EFTER VACCIN
Redan tre veckor efter första dosen har du ett bra skydd mot allvarlig sjukdom. Fortsätt ändå att följa de allmänna råden när du är vaccinerad. Här berättar en av våra specialistläkare mer:
https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/aktuellt-fran-narhalsan/vilket-skydd-har-jag-efter-vaccinering/

FÖRLÄNGDA REKOMMENDATIONER
Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög i Västra Götaland. Smittskyddsläkaren har därför beslutat att förlänga de skärpta regionala rekommendationerna till och med 16 maj.
https://vgrfokus.se/2021/04/skarpta-rekommendationer-i-vastra-gotaland-forlangs-till-16-maj/

_ _ _ _ _

Vi önskar dig en trevlig och smittsäker valborg och 1:a maj.


Publicerad:
Uppdaterad: