Kontakta oss

Telefonnummer
010 - 4359010
Telefontid
Måndag-Fredag 08:00-09:30
E-post
Postadress
Närhälsan Lerum rehabmottagning
Göteborgsvägen 9
443 30 Lerum

Besök oss

Öppettider
Måndag-Fredag 08:00-16:30
Besöksadress
Göteborgsvägen 9
443 30 Lerum

Områdeschef

Helena Blomqvist 
Telefon 073-0384770
helena.blomqvist

Välkommen till Närhälsan Lerum

Din egen rehabmottagning

Hos oss på Närhälsan Lerum rehabmottagning får du som vill ha ett mer rörligt och aktivt liv professionell hjälp. Du kanske dras med träningsskador, har långvarig smärta eller av olika orsaker känner dig begränsad i din vardag. Oavsett vad du har problem med är du varmt välkommen att kontakta oss.

Välkommen till Närhälsan Lerum rehabmottagning

Det behövs ingen remiss för att söka till arbetsterapeut och fysioterapeut / sjukgymnast.

Det kan finnas många orsaker till att du känner dig begränsad eller har ont. Medfödd skada, idrott, stress, operation, stroke, handskada, artros eller kanske en kombination. Vad än problemen består av, är vårt mål att du ska få ett så aktivt och rörligt liv som möjligt.

Tillsammans med dig skapar vi en personlig rehabplan eller träningsprogram som bygger på dina egna mål och förutsättningar.

Detta kan en fysioterapeut/sjukgymnast hjälpa dig med

Din fysioterapeut / sjukgymnast vägleder dig till att se samband och identifiera orsaker till det som skapar hinder eller gör ont. Därefter får du förslag på åtgärder, till exempel träning som ger ökad balans, koordination, kondition och styrka. Du kan även få smärtlindring och metoder att hantera stress.

En arbetsterapeut hjälper dig att få bättre flyt i vardagen

När din vardag känns komplicerad och besvärlig kan din arbetsterapeut hjälpa dig att finna lösningar och förenklingar. Till exempel bättre vardagsteknik, led- och handträning, hjälpmedel och bostadsanpassning. Din arbetsterapeut hjälper dig att trotsa dina begränsningar och förbättra din vardag.

Vi finns även på följande platser

Vi finns tillgängliga för ett första besök på:

Närhälsan Floda vårdcentral

Närhälsan Gråbo vårdcentral

Ont?

Nyheter från Närhälsan

  • Reslust – webbspelet om sex, relationer och känslor

    23 maj 2016

    Att resa gör något med oss. Vi söker äventyr. Vi slappnar av. Vi provar nytt. Reslust är webbspelet för dig som är ung och handlar om ömsesidighet och...

  • Stort tack!

    17 maj 2016

    Tack till alla som lämnat inspirerande och värdefulla svar i vår enkät om ny webbplats

1177 Vårdguiden

Enheten ingår i Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Det innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. Läs mer nedan om vilka rehabiliteringsenheter som är valbara.

uiqt|wBvizpit{iv5zmpijuw||5tmz}uH%vozmoqwv5{mvizpit{iv5zmpijuw||5tmz}uH%vozmoqwv5{muiqt|wBpmtmvi5jtwuy%vq{|H%vozmoqwv5{m