Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi finns här för dig under coronautbrottet 

Viktig information inför ditt besök – läs här.

New multi-language phone line about the coronavirus.

På grund av hög belastning på labben råder det begränsad provtagning och ditt provsvar för covid-19 kan dröja omkring en vecka. Tänk på att undvika sociala kontakter i väntan på provsvar.

Vänligen följ de regler och rekommendationer som finns för att undvika att smitta andra.

Information om provtagning hittar du på vårdcentralens egen sida.

Närhälsan Hisingen jourcentral

Har du haft symptom på covid-19 i minst 24 timmar kan du som är 16 år och äldre boka tid för kostnadsfri provtagning. Boka via vår e-tjänst eller ring din vårdcentral. OBS! Ej drop-in.

Provtagningen sker på Närhälsan Eriksberg vårdcentral. Separat ingång på gatuplan, adress Sjöporten 2. Följ skyltning på plats. Åk inte buss/tåg med tanke på smittorisken. Ta med legitimation och BankID.

Barn under 16 år behöver en medicinsk bedömning innan provtagning. Ring din vårdcentral för bedömning samt tidsbokning. OBS! Testet gäller endast pågående infektion och ger inte svar på om man tidigare har haft covid-19. Vi lägger löpande upp nya tider.

Pga hög belastning på labb meddelas provsvar för närvarande inom 2-7 dagar.

Kontaktuppgifter

Öppettider

måndag - fredag 17:00 - 22:00
Helgdagar samt
lördag - söndag 10:00 - 16:00

Besöksadress

Virvelvindsgatan 8A
417 02 Göteborg

Drop-in

måndag - fredag 17:00 - 22:00
Helgdagar samt
lördag - söndag 10:00 - 16:00

Postadress

Närhälsan Hisingen Jourcentral
Virvelvindsgatan 8A
417 02 Göteborg

Enhetschef

Marie Steffenburg Wennberg
0707 - 29 29 95 
marie.steffenburg_wennberg@vgregion.se

JOURCENTRAL

Litet barn sitter i morgonrock och äter vid gryning eller skymning

Sjuk kväll eller helg?

Ibland behöver man vård utanför vårdcentralens öppettider. På jourcentralen tar vi hand om dig som behöver hjälp kvällar eller helger med sjukdom och besvär som inte kan vänta till nästa dag. På jourcentralen träffar du sjuksköterska och vid behov läkare som gör en bedömning av ditt hälsoläge. 

Aktuellt från Närhälsan

Vi har öppet som vanligt i sommar. Blir du sjuk kväll eller helg kan du besöka din jourcentral (eller närakut) med besvär som inte kan vänta till nästa vardag. Närhälsan Online har öppet alla dagar och kan laddas ned till din mobil.

Till följd av covid-19 har vi tillfälligt stängt jourcentralerna i Mariestad, Falköping, Ulricehamn, Skene och Stenungsund.

Skydda dig och andra från smittspridning. Det bästa sättet att skydda sig och andra mot att bli sjuk är att undvika nära kontakt med sjuka människor. Det finns några allmänna råd för att undvika smitta.


Senast uppdaterad: 2020-07-10 14:45