Närhälsan Munkedal Ungas psykiska hälsa

Kontakta oss

Telefonnummer

Telefontider

  • måndag - fredag 8:00 - 17:00
Visa fler uppgifter Dölj fler uppgifter För Närhälsan Munkedal vårdcentral - ungas psykiska hälsa

Växeltelefon

Besök

Besöksadress

Centrumvägen 34
455 30 Munkedal
Visa fler uppgifter Dölj fler uppgifter För Närhälsan Munkedal vårdcentral - ungas psykiska hälsa

Visa adress på Google Maps

Visa adress på Google Maps

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Närhälsan Munkedal vårdcentral
Centrumvägen 34
455 30 Munkedal

På mottagningen kan du till exempel få hjälp:

  • Om du behöver råd och stöd för att hantera stress, rädsla och ångest
  • Om du har sömnproblem
  • Om du känner dig nedstämd
  • Om du har problem med till exempel impulsivitet och ilska
  • Om du som förälder behöver hjälp i ditt föräldraskap

På flera av våra vårdcentraler finns mottagningen Ungas psykiska hälsa (UPH). Här kan du som är mellan 6 - 18 år få hjälp. Både barn och föräldrar kan ta kontakt och du behöver inte vara listad på vårdcentralen.

En ledsen pojke som ligger i sin säng.

Gruppbehandlingar och vanliga insatser:

Vid Ungas psykiska hälsa erbjuder vi gruppbehandling till barn, ungdomar och dess vårdnadshavare. Vi erbjuder även webbaserade grupper, föreläsningar och individuella insatser via digifysiska möten. Utbudet kan variera på olika UPH-mottagningar.

Grupper för föräldrar:

Föräldrautbildning ABC

För dig som är förälder med barn i åldrarna 6-12 år och vill utveckla ditt föräldraskap. Utbildningen baseras på anknytningsteori, inlärningsteori, KBT samt aktuell forskning om barn och samspel. Den syftar till att stärka relationen mellan barn och föräldrar.

Varje tillfälle innehåller föreläsning, filmvisning och diskussion. Du som förälder får också olika hemuppgifter att arbeta med tillsammans med ditt barn mellan träffarna. Gruppen träffas vid 4 tillfällen.


Föräldrautbildning- hantera oro

För dig som är förälder med barn i åldrarna 6-12 år med lindrig ångestproblematik. Under utbildningen får du lära dig hur familjen tillsammans kan arbeta aktivt med att bemöta och hantera oro och ångest. 

Du får också kunskap om vad oro/ångest är, vilka föräldrastrategier som är effektiva, att träna steg för steg med att närma sig det som väcker obehag och strategier för att hantera orostankar. Gruppen träffas vid 4 tillfällen.


Föräldrautbildning – Affekt

Riktar sig till dig som är förälder till känslostarka barn i åldrarna 6-12 år som vill få stöd i föräldraskapet och få fördjupad förståelse för eventuella orsaker till sitt/sina barns beteende. Bland annat får du genom föreläsningar, övningar och diskussioner lära dig tekniker som lågaffektivt bemötande och samarbetsbaserad problemlösning. Du får lära dig nya sätt att förebygga konflikter samt hantera explosiva utbrott i stunden. Gruppen träffas vid 5 tillfällen.


KBT på nätet – Ångesthjälpen Ung och Föräldrastöd

Ångesthjälpen Ung är en internetbaserad behandling för ungdomar i åldrarna 13–17 år med oro/ångest som hindrar eller begränsar vardagen. Behandlingen grundar sig i KBT och pågår under åtta veckor.

Som komplement till Ångesthjälpen Ung, erbjuder vi även ett internetbaserat program Ångesthjälpen Ung Föräldrastöd som innehåller information, tips och råd för hur föräldrar kan stötta ungdomen i sin behandling.


Relaterade mottagningar:

Chatta med Liv